Loading...

Vijf Eikenwandeling

8.8 km • Leuven

officiële route

8.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Arboretum Heverlee, Naamsesteenweg 500, 3001 Heverlee (Leuven)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Vertrek aan het Arboretum van het Heverleebos voor een wandeling die uitsluitend door bos gaat. Ideaal om echt te herademen. Heverleebos heeft een oppervlakte van ongeveer 9 ha en werd aangelegd vanaf 1930 – 1931. Wandel tussen de vele eiken, de meeste soorten zijn afkomstig uit Europa en Noord-Amerika, maar je vindt er ook uit Azië en Japan. Statige dreven leiden naar de ‘Vijf Eiken’, een kruispunt waar inlandse eiken domineren. Kuier door de Prosperdreef, vooral in de herfst heeft deze dreef een prachtig uitzicht, want de bladeren van de Amerikaanse eik tooien zich dan in felle rode kleuren.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.6 km

1.2 km

1.8 km

2 km

2.8 km

3.9 km

4.3 km

4.8 km

5.4 km

5.6 km

6.4 km

7.9 km

8.3 km

8.7 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 23 april 2022 door Yasmin VdCPrima wandeling! Kan soms druk zijn doordat het geliefd wandelgebied is voor velen. Bosdreven geven iets statig wat de ene al meer ligt dan de andere. Zoals gewoonlijk mijn trouwe viervoeters mee, die waren ook erg tevreden. Goed te doen in elk weer.

maandag 1 november 2021 door F.S.Een prachtige boswandeling. Wij maakten ze op een zonnige dag in de herfst, de kleuren zijn super mooi!

woensdag 7 april 2021 door L.D.Voor mij te veel rechte bosdreven, te weinig smalle bospaadjes, maar vooral veel lawaai van de E40. Zeker in het mooie Arboretum stoorde dit.

woensdag 11 november 2020 door T.B.Mooie wandeling langs prachtige dreven en zeer aangenaam in de herfst.

maandag 2 november 2020 door S.V.mooie herfstwandeling, route wijkt (gelukkig) geregeld af van de grote dreven, diverse toffe picknickplekken, maar was voor mij een beetje te druk bezocht.. komt dit door weekend of door corona ?

Welke POI wil je tonen op de kaart?