Loading...

Bomenwandeling

6.2 km • Haacht

Icoon officiële route officiële route

6460 4 2/5

6.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Luciakerk, 3150 Wespelaar (Haacht)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Arboretum Wespelaar

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze wandeling leidt je langs bomen in parken, natuurgebieden en tuinen. De blikvanger is zeker het arboretum. Ze telt meer dan 2.000 verschillende soorten samengebracht in het 20 hectare grote park. Vooral de collecties Magnolia, Esdoorn en Rodondendron zijn bijzonder. Daarnaast wandel je langs het herdenkingsbos voor WOI, door het natuurgebied Schorisgat en het park van Breughels Gasthof.

Je kan het arboretum van Wespelaar bezoeken op woensdag en zondag, van 1 april tot 15 novemeber.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 517
0.4 km
Afbeelding knooppunt 516
2.3 km
Afbeelding knooppunt 515
3 km
Afbeelding knooppunt 514
3.8 km
Afbeelding knooppunt 519
4.9 km
Afbeelding knooppunt 518
5.6 km
Afbeelding knooppunt TP
6.1 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 31 maart 2024 door M.D.De route door Schorisgat is erg mooi. De benaming is niet helemaal juist gekozen. Je wandelt niet heel de route tussen bomen. Toch de moeite waard.

zondag 20 september 2020 door Godelieve Van rompaeyOok wij waren teleurgesteld in de 'bomenwandeling'. De stukken natuur waren wel mooi, maar veel te weinig en ertussen waren lange stukken langs de straten, vaak nog zonder voetpad ook. In de omgeving van Wespelaar en Haacht zijn veel mooiere wandelingen te maken!

zondag 10 november 2019 door E.V.De bomenwandeling is een fout gekozen naam voor deze wandeling. De goed aangeduide knooppunten leiden je langs straten, spoorweg.... een echte tegenvaller! Wel hier en daar een piepklein stukje natuur.... Het arboretum inderdaad alleen te bezoeken op woensdag en zondag. Dit moet sowieso meer 'opvallend' vermeld worden.
Allicht vandaar ook de naam bomenwandeling..... enkel op woensdag en zondag dus

donderdag 2 mei 2019 door M.D.De route viel me wat tegen. Het tracé zelf was goed aangeduid en er waren best wel een paar mooie groene stukjes (heel mooie fijne waterranonkels gezien), maar het grootste stuk bestond toch uit 'bebouwde kom'. Het Arboretum is alleen op woensdag en zondag te bezoeken. Dat was ook een tegenvaller.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.