Loading...

Monumentenwandeling Wespelaar

3.4 km • Haacht

450 0 0/5

3.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Haacht

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Grote Baan 71 (aan de kerk), 3150 Haacht

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© gemeente Haacht

Icoon beschrijving route beschrijving

Het historische grondgebied van Wespelaar strekte zich uit tot aan de grens van Boortmeerbeek, inclusief Haacht-Station. Ondanks het beperkte inzicht in de vroegste geschiedenis van Wespelaar, getuigt het oudste deel van de kerk, de toren, van een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Door middel van historische kaarten kunnen we vaststellen dat het karakteristieke beeld van het dorp gedurende de eeuwen relatief onveranderd is gebleven. De intrigerende mix van het kasteel, de kerk en de beperkte bebouwing langs de Grote Baan vormt de essentie van dit schilderachtige dorp.

Op 17 december 2018 werd de dorpskern van Wespelaar in opdracht van het gemeentebestuur Haacht erkend als beschermd erfgoed. Een dergelijke erkenning betekent dat de authentieke kenmerken en waardevolle elementen van het dorp, waaronder het kasteel, de kerk en de historische bebouwing, worden beschermd en behouden. Deze status waarborgt dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de unieke charme en historische betekenis van Wespelaar.
Deze wandeling wordt u aangeboden door de gemeente Haacht.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.