Loading...

Antitankgrachtwandeling

11.5 km • Haacht

Icoon officiële route officiële route

2.7970 19 4.3/5

11.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Dijkstraat 1, 3150 Wespelaar (Haacht)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Antitankgrachtwandeling Sfeerbeeld 2 van route Antitankgrachtwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De gracht die ooit de Duitse tanks had moeten stoppen, zit nu vol waterleven. De verlaten bunkers zijn de vaste overwinteringsplek van grootoorvleermuizen. De Antitankgracht en het aangrenzende Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden. Je hebt hier nog echt het gevoel dat je er hopeloos kan verdwalen. Hier en daar stoot je op een kudde grote grazers die voor open plekken zorgen, gegeerd bij zonnekloppers zoals vlinders en andere insecten. 

Opgelet! Hoge laarzen noodzakelijk in Haachts Broek. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 5
0 km
Afbeelding knooppunt 50
1.2 km
Afbeelding knooppunt 52
2.1 km
Afbeelding knooppunt 54
2.7 km
Afbeelding knooppunt 55
3.7 km
Afbeelding knooppunt 56
4 km
Afbeelding knooppunt 58
5.1 km
Afbeelding knooppunt 501
6.6 km
Afbeelding knooppunt 515
8.4 km
Afbeelding knooppunt 516
9.1 km
Afbeelding knooppunt 53
9.9 km
Afbeelding knooppunt 51
11 km
Afbeelding knooppunt 5
11.4 km
Deze route heeft 19 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 20 juni 2024 door R.S.Heel erg mooie wandeling.

maandag 26 februari 2024 door P.D.Opgelet, deze route is momenteel - 24 Februari 2024 - op verschillende plaatsen quasi ontoegankelijk door meerder overstromingen. Sommige plaatsen zijn nog te doen met rubberlaarzen maar enkel andere plaatsen door kom je niet door ook niet met laarzen.

vrijdag 24 februari 2023 door Ginkels JohanMooie wandeling, veel en mooi natuurgebied!

zondag 3 juli 2022 door Yasmin VdCFijne wandeling! Had geen zin om met mijn honden door Haacht centrum te wandelen dus heb de lus terug gemaakt. Antitankgracht heeft 2 kanten dus je valt daarmee technisch gezien niet in herhaling. Goed aangegeven! Natte ondergrond op meerdere plaatsen, goede schoenen vereist! Enjoy

maandag 28 februari 2022 door T.N.Prachtige wandeling! In het vroege voorjaar zijn er nog geen muggen, en dan is deze wandeling een grote aanrader.

zondag 23 januari 2022 door herman verheirstraetenHeerlijke wandeling, begonnen aan het station van Wespelaar. Ze staat geboekt als modderig maar dat viel allemaal wel mee. Laarzen zijn echt niet nodig, stapschoenen (bottinnen) wel. De loopbruggetjes zijn in heel goede staat, alles is goed aangeduid.

woensdag 25 augustus 2021 door K.S.Heel mooie wandeling, zeer afwisselend, goed bewegwijzerd. Hoge stapschoenen zijn noodzakelijk MAAR: opgelet voor de muggen!!! Zorg dat je vooraf goed ingesmeerd bent. Wij werden overvallen en overbeten door deze beestjes; het was een continu gevecht om deze weg te slaan; zo erg dat we nadien naar de apotheek mochten.

zondag 14 februari 2021 door Paul HautphenneOp meerdere plaatsen ondergelopen en sommige houten wandel verhogen zijn aan een dringend onderhoud toe, maar des al niet te min een prachtige wandeling!!

vrijdag 20 november 2020 door Eva MaesHeel afwisselend en ook wel avontuurlijke wandeling. Op momenten héél héél modderig, dus aangepast schoeisel is aan te raden. In coronatijden wel HEEL druk, waardoor je soms het gevoel had met veel mensen tegelijk op stap te zijn.

zondag 15 november 2020 door T.D.heel mooie wandeling met veel boswegen, veldwegen en een klein beetje verharde wegen. zeker en vast voor herhaling vatbaar en zelfs een aanrader, vooral als je houd van boswegen en bruggetjes. enige nadeel, als het regenachtig is of geregend heeft liggen grote stukken van het parcours er vrij modderig bij

zaterdag 7 november 2020 door Gilbert HofmansZeer mooie wandeling door afwisselende natuur. Stukje geschiedenis met de anti-tankgracht en uitleg langs pad sportcomplex Wespelaar is mooi meegenomen. Wandelschoenen toch aangeraden voor licht drassige / gladde passages. Tip: deze wandeling kan ook gestart worden vanaf de grote parking gelegen in Haacht centrum aan de Lombaardenlaan.

zaterdag 17 oktober 2020 door Peter WilsMooie afwisselende wandeling, grotendeels door natuur en net op tijd door een centrum waar je aan horecastop kan maken. Plankenpad is op km 3 aan herstelling toe. Onderweg is er genoeg te zien zodat het altijd boeiend blijft. Mooie streek! Prachtige natuur. Neem wat brood mee voor de schaapjes :-). Aanrader !

zondag 2 augustus 2020 door Tom SmetsPrima parkeergelegenheid, mooie start In het groen gevolgd door een uniek traject langs de antitankgracht, maar helaas geen echte natuurwandeling om even te deconnecteren, want tussen km 7,5 en 10 wandel je door het dorpscentrum en tussen de huizen.

maandag 22 juni 2020 door Ellen Van PraetWe geven deze route een 8 op 10. Het is een heel afwisselende wandeling doorheen bossen, langs mooie en uitstekend bewegwijzerde paden met een oorlogsverleden dat gemarkeerd wordt door bunkers, grachten en heel veel groen. We vonden het een beetje spijtig dat onze mooie wandeling dwars door het niet zo fraaie dorp liep langs lintbebouwing. Het deed wat afbreuk aan al het moois dat we zagen. Maar al bij al is dit een echte aanrader.

woensdag 27 mei 2020 door L.V.Zeer mooie wandeling rustig goed onderhouden en aanduidingen voorb:opgelet eikenrupsen ook rustbanken prima
Heb er met veel plezier van genoten
Grt Van Roey Lydia

maandag 2 maart 2020 door W.B.Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling maar niet als het veel geregend heeft. Het is soms ploeteren door de slijk. Meer knuppelpaadjes is een optie.

zaterdag 8 februari 2020 door W.C.Mooie wandeling,maar niet als er veel regen is gevallen.eerste en laatste gedeelte enorm veel slijk.

maandag 11 november 2019 door E.V.Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling. Leuke poortjes. Schitterend bewegwijzerd. Een aanrader voor iedereen die houdt van de natuur! Alles plat. Zalige wandeling!

woensdag 23 januari 2019 door Daniël van desselzeer mooie wandeling 90 percent in de natuur

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.