De Roze Mars: Rodeberg

© Pink Ribbon

De wandeling start bovenop de Rodeberg aan het vakantiedomein Kosmos, bekend van de TV-reeks ‘Eigen Kweek’. Je wandelt langs kool- en graanvelden, rode papavers en blauwe korenbloemen. Je kijkt in de ogen van grazende koeien en spot de leeuwerik hoog in de lucht. De tocht flirt om en rond Westouter, de grootste gemeente van het Heuvelland. Aan horecazaken geen gebrek in de charmante dorpskern.

De Sint-Eligiuskerk werd tijdens de Eerste Wereldoorlog beschadigd maar de toren bleef overeind. Het allerleukste stukje staat je aan het einde te wachten, een avontuurlijke klim door een dicht stukje loofbos richting Rodeberg. Je loopt over houten paadjes en bruggetjes, door holle wegen, langs een overjaarse neushoorn tot je terug de top van de Rodeberg bereikt.

Tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober organiseert Pink Ribbon een online bewegingschallenge 'De Roze Mars'. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te motiveren 10.000 stappen per dag te zetten. Deze route werd uitgestippeld door wandelknooppunt.be en is hier een onderdeel van.

Steun het goede doel en neem deel aan De Roze Mars

Bekijk alle routes

beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 7.4 km
  • Rodebergstraat 41, 8954 Heuvelland
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (0)

schrijf review - gegevens wandelroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!