De Roze Mars: Rodeberg

© Pink Ribbon

De wandeling start bovenop de Rodeberg aan het vakantiedomein Kosmos, bekend van de TV-reeks ‘Eigen Kweek’. Je wandelt langs kool- en graanvelden, rode papavers en blauwe korenbloemen. Je kijkt in de ogen van grazende koeien en spot de leeuwerik hoog in de lucht. De tocht flirt om en rond Westouter, de grootste gemeente van het Heuvelland. Aan horecazaken geen gebrek in de charmante dorpskern.

De Sint-Eligiuskerk werd tijdens de Eerste Wereldoorlog beschadigd maar de toren bleef overeind. Het allerleukste stukje staat je aan het einde te wachten, een avontuurlijke klim door een dicht stukje loofbos richting Rodeberg. Je loopt over houten paadjes en bruggetjes, door holle wegen, langs een overjaarse neushoorn tot je terug de top van de Rodeberg bereikt.

Deze route is genomineerd voor de Wandelknooppunt Route van het Jaar 2020! We nomineerden voor deze stemming 10 wandelroutes in Vlaanderen en deze route behoort tot dat fameuze lijstje.

Breng je stem uit!

Tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober organiseerde Pink Ribbon een online bewegingschallenge 'De Roze Mars'. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te motiveren 10.000 stappen per dag te zetten. Deze route werd uitgestippeld door wandelknooppunt.be en is hier een onderdeel van.

Steun het goede doel en neem deel aan De Roze Mars

Bekijk alle routes

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.4 km
  • Rodebergstraat 41, 8954 Heuvelland
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (1)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 07-11-2020

Heel mooi en haalbaar met de kinderen. Prachtige vergezichten. Eigen kleine hap voor onderweg en het is compleet.