Waterhoek wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Nergens langs de Schelde is de stilte zo tastbaar als in de Waterhoek, een verborgen natuurparel tussen Berlare en Dendermonde. Een gedroomde filmsetting, vond ook regisseur Fons Rademakers, want hij streek er in de jaren zeventig neer voor zijn film 'Mira'.

De Waterhoek wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • Waterhoek 25, 9290 Berlare
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 22-02-2021

21.02.2021 - Mooie wandeling langs rustige wegen, weinig auto's gezien. Wel redelijk veel fietsers, vooral op de Scheldedijk. Je wandelt afwisselend over verharde en onverharde paden; in Appels gaat het zelfs over een (smal) vlonderpad. Wij hebben er van genoten.

Jeff Brosens 21-02-2021

Voor ons zeker geen uitsteker! We komen dan ook van Kalmthout! Meestal verharde weg. Veel fietsers. De veerman, verre van vriendelijk! Ok allemaal hoor maar voor ons een zes/tien.

Anonieme gebruiker 13-11-2020

Heel leuke wandeling, niet door de bossen maar door rustige wegen! Echte aanrader tijdens lente en herfst, wel oppassen in volle zomer want heel veel wegjes hebben geen bescherming voor de zon. Doen we zeker opnieuw!

Anonieme gebruiker 27-06-2020

Hele mooie wandeling! Fijn, rustig bos langs de kant van Appels, indrukwekkend wijds landschap in Berlare, leuke afwisseling! De oversteek met de veerboot duurt niet lang maar ideaal om even uit te blazen. Elk half uur is er een oversteek, behalve tussen 12u en 13u (wel op woensdagmiddag).