Vliegeneters wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandel langs verschillende bezienswaardigheden in bier- en chocoladedorp Wieze, zoals het Neerhof, chocoladefabriek Callebaut en 'den dikken eik'. Ga door natuurparels als de Wiestermeersch en 'de Bleekte'. 'Vliegeneters' is een bijnaam voor de Wiezenaars, die destijds bijzonder gierig zouden geweest zijn.

De Vliegeneters wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Dorpsplein , 9280 Wieze
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Martine De wolf 17-02-2021

Bijkomend : het startpunt van de wandeling (groene vlaggetje) staat op een verkeerde plaats op de kaart. De wandeling start aan de kerk, Wiezeplein (en dus ook niet "Dorpsplein") zoals hierboven staat vermeld. - Heb ik ook pas gemerkt toen ik al onderweg was vanaf het aangegeven vlaggetje op de kaart :-)

Martine De wolf 17-02-2021

Een beetje teleurstellend, deze wandeling... De bordjes zijn niet echt duidelijk geplaatst. Gevolg : 1,5 km extra door verkeerd te lopen. Gelukkig bestaat er Google Maps om te weten waar je bent. ~ De omgeving vond ik ook wat tegenvallen : veel bebouwing, drukke banen. Wel hier en daar mooie stukjes natuur, maar ik had er meer van verwacht...

GILBERTE DE BLOCK 09-10-2020

Vandaag deze route gedaan. Het was een mooie wandeling,langs de velden maar ergens aan Rooien, hebben we geen bordje meer gevonden en wisten niet waar we zaten. Hebben de weg moeten vragen. Na toch wat gestapt te hebben, kwamen we eindelijk terug het bordje tegen. Soms wel op gevaarlijke banen gelopen waar geen voetpad was, en veel auto's.

Freddy Van Melkebeke 07-07-2020

Een mooie en afwisselende wandelroute. Nu vandaag 7 juli 2020 waren toch een paar bordjes verstopt achter te hoog gras of takken.
Maar toch leuke wandeling.