Asselkouter wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Natuurschoon, stilte en rust in Munte en Baaigem door een zachtglooiend landschap met hier en daar een korte, steilere helling. Op één van die hellingen langs het parcours ontspringt een natuurlijke bron. Les je dorst onderweg in één van de eeuwenoude herbergen.

De Asselkouter wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 13 km
  • Munteplein , 9820 Munte
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Ann Van den borre 10-01-2022

Mooie wandeling, vele afwisselende vergezichten, veel bankjes onderweg. Het dorpje Munte is charmant en er is een brasserie waar je iets kan eten of drinken. De paden zijn vaak verhard, in normale omstandigheden heb ik liever meer onverharde paden. Nu waren de onverharde stukken wel drassig door recente regen, dus was het een meevaller.

Anonieme gebruiker 24-09-2021

Heel mooie route, maar was al direct de weg kwijt. Pijltje al de Zink niet gezien. Ben uiteindelijk toch wel op de route gekomen. En inderdaad bij Raapakkerlos een misleidend bordje. Ben na mijn wandeling (van 16,7 km) naar de toeristische dienst geweest en heb mijn bemerkingen overgebracht. De kerk van Munte is ook een bezoek waard.

Anonieme gebruiker 19-04-2021

zeer mooie wandeling! glooiende landschappen, prachtige vergezichten en zeer goed begaanbaar, af en toe beetje klimmen, tussen weiden en velden. PAS OP: Als je de raapakkerlos uitkomt kom je op de baaigemstraat en toont het pijltje naar links. Maar.... LET OP, NEEM DIRECT RECHTS de aardewegel, daar staat het volgende pijltje. nt gd zichtbaar.

Peter May 28-02-2021

Mooie gevarieerde wandeling door een glooiend, sterk glooiend, landschap. Enkele stukken onverhard die na regenbuien drassig liggen.