Door het Drongengoedbos

© wandelknooppunt.be - Freddy Ghys (Auteur)

We starten de wandeling aan knooppunt 16. In de nabijheid van dit knooppunt kunnen we de wagen achterlaten op de Krakeelparking.

De wandeling voert ons achtereenvolgens door het Drongengoedbos, het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen,  en het Maldegemveld, een mozaïek van heide en bos.

Voor de aandachtige en stille wandelaar is het de kans op het spotten van herten of reeën zeer reëel.

Deze route werd ingezonden door Freddy Ghys.

beoordeling: (15)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.3 km
  • Drongengoedweg 11, 9910 Knesselare
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (15)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 29-04-2021

Zeer mooie route, anders dan aangegeven is de weg onverhard, behalve tussen de knooppunten 17 en 16. Toen we er langs liepen was het wekenlang droog weer, ik denk wel dat het op sommige plekken erg drassig wordt als het regent. De afslag naar punt 22 is ca. 300m vóór punt 23 op de rechterzijde door het poortje naar het weidegebied.

Gill Vrancx 22-03-2021

Zeer mooie wandeling. Reeën en eekhoorntjes gezien. Graag route updaten zodat we ze kunnen opslaan bij onze favorieten

Jens Laureys 09-03-2021

Heerlijke wandeling. Bedankt !

Brigitte Notte 14-02-2021

Zeer mooie wandeling. Wij zijn begonnen aan punt 3 aan de oude brugseweg . In die omgeving zijn de reeën te zien omdat er geen afrasteringen zijn tussen de bossen. We hebben er ook echt gezien😁Verder mooie heide, vennen, bossen. Zeer goed aangeduid en makkelijk begaanbaar. Het vroor nog een er laag nog sneeuw dus was feeëriek om te zien. Prachtig.

Philip Lemmens 22-11-2020

Het eerste gedeelte tem knooppunt 26 vooral speelbos, erg druk en veel fietsers die zich op een veldcrosscircuit wanen. Vanaf knooppunt 26 rustiger, maar dan verschillende delen in eigendom of in beheer van Natuurpunt. Dan weet je dat er veel prikkeldraad, afsluiting en hekken op het traject voorkomen. Tegenvaller.

Els Opsomer 27-08-2020

Een hele mooie natuurwandeling - met af en toe een koe en ree op de weg - zalig gewoon! Echt genoten. Ik ga er nog een stukje aan breien de volgende keer.

Anonieme gebruiker 21-07-2020

Mooie wandeling in het bos, met nu en dan een ree die je ziet voorbij passeren.

Anonieme gebruiker 05-07-2020

Mooie wandeling, ver weg van alle verkeer. Heel mooie bosrijke omgeving. Bijna volledig op onverharde wegen (bospaadjes, open vlaktes,...)

Romaan Van Canneyt 11-06-2020

Deze wandeling al vele malen gewandeld in beide richtingen al tijd goed zelfs bij minder goed weer men moet wel rekening houden dat men de cafetaria heeft op het einde .

Luc Van Hove 01-03-2020

Prachtige afwisselde wandeling, heb ze in de omgekeerde richting gedaan zoals door een andere wandelaar aangeraden.

Anonieme gebruiker 17-01-2020

Prachtige afwisselende wandeling maar ik vind het leuker als je hem in de omgekeerde richting wandelt ...dan heb je bijna aan het eind van deze wandeling .... de cafetaria !

Anonieme gebruiker 17-01-2020

Een aanrader! Mooie, afwisselende wandeling met veel variatie. Om in elk seizoen te herhalen...

Anonieme gebruiker 31-12-2019

Prachtige wandeling.
Stevig schoeisel is wel aan te raden. Veel modder.
Wij zagen een hert en een aantal reeën.
Prachtige natuur! Vergezichten die je doen wegdromen.

Anonieme gebruiker 03-02-2019

Prachtige, afwisselende wandeling. Eerste kilometers door bos misschien het best te genieten op een weekdag als er wat minder recreanten zijn (vliegveldje, speelbos, cafetaria,...). Wel waterrijk gebied met modderige en gladde paden. Waterbestendig schoeisel is noodzakelijk bij regenweer. In minder druk bezocht gedeelte van het bos tussen knooppunten 16 en 17) groepje reeën op dertig meter afstand rustig het pad zien kruisen: prachtig! Laatste gedeelte met weiland en heide biedt schitterende natuur en vergezichten!

Anonieme gebruiker 27-09-2018

Beste, zeer mooie wandeling!
Ergens kan men via 2 wegen naar punt 26. Zou handig zijn te weten wat het verschil is.
Ook van punt 14 kan men kiezen meteen naar 12, of eerste naar 13. Heb 12 genomen, maar dan kom je langs een militaire testbaan (waar ze aan het racen waren).

Het was prachtig en ik heb inderdaad reeien gezien. Bedankt