Puur Natuur in Herselt

© wandelknooppunt.be - Christel Pieters (Auteur)

Deze wandeling loopt grotendeels via het Provinciedomein Hertberg te Herselt. In dit wandelparadijs van de Merode kan me niet nalaten om prinsheerlijk te genieten van de fauna en flora, de diverse boomsoorten, het gevarieerde landschap met ijzerzandsteen- en duinachtige zandgronden, de streekgerechten en de overheerlijke biertjes in de nabij gelegen horecazaken.

Leuk om te weten:

Rechtover knpt 26 is er Eetcafé Mie Maan, waar u dagelijks van 9u tem 11u kan genieten van een ontbijtbuffet (reservatie gewenst). Net voor knpt 36 staat er een te bezichtigen bijenkast, en net na knpt 36 biedt een vleermuizentoren overnachting voor deze nachtdieren. Ter hoogte van knpt 119 werd een reetje gespot tijdens de verkenningstocht. Tussen knpt 419 en knpt 418 is het aangeraden om rust in te lassen en de dorst te laven met een biertje uit de meer dan 300 ambachtelijke bieren op de kaart. Je bevindt jer hier ter hoogte van Bierkroeg Den Hulst (open v 11u tem 23u30, ma-di gesloten).

Deze route werd ingezonden door Christel Pieters.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.9 km
  • Diestsebaan 28, 2230 Herselt
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 16-11-2018

Heel mooie wandeling. De paden zijn wel verhard grotendeels maar lopen door de mooie bossen en natuur. Een zeer leuke picknicktafel rond knooppunt 36, aan het insectenhotel. Wandeling perfect te verlengen met knooppunten.

Anonieme gebruiker 28-06-2018

Wandeling is 90% wel ik het bos/bomen/paadjes. Kleine stukjes op de weg maar niet overdreven. Ik had de wandeling nog wat langer gemaakt zodat ik op 13km uitkwam. Vertrekpunt Mie Maan is super. Zeker vanuit hier nog andere routes uitstippelen!

Anonieme gebruiker 25-12-2017

niet zo een hele mooie wandeling zoals men ze beschrijft. Je wandelt veel over de straat en niet in het bos. Er waren werken in het bos waardoor er veel modder was