De Roze Mars: Pays des Collines

© Pink Ribbon

Deze route voert je in een lus door het glooiende landschap van Le Pays des Collines. Tijdens je tocht vind je de kerktoren van Elzele steeds als herkenningspunt terug. Langs je route kom je vele typische landbouwtaferelen tegen, grazende koeien en paarden, mais- en korenvelden, de rust van nieuwe en oude boerderijen en dat alles onder het toeziend oog van een groepje zwaluwen of een buizerd op jacht.

Sta af en toe ook even stil bij de vele kapelletjes die je op zowat elke kruising tegenkomt. Net na de start is er een mooie picknickplaats, verscholen achter een bosje te midden van de velden met enkele bomen die beschutting geven voor de zon. En in het dorp van Elzele is er een typisch Waalse friterie, om na de wandeling jong en oud te belonen met onze Belgische aardappeltrots.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.1 km
  • Plada 2, 7890 Ellezelles
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Ronny Ecker 08-10-2020

op zondag 03/10 versperde een omgewaaid boompje de wandelweg tussen knooppunten 10 en 66.

evi van cauwenberghe 07-09-2020

Deze wandeling start aan Plada 2, in Lahamaide, een deelgemeente van Ellezelles. (buurt van kerk Sainte-Marie-Madeleine). Wij stonden eerst aan de kerk van Ellezelles zelf, wat toch nog 8 km verder is dan het startpunt van deze wandeling. Tip: een koekje voor de loslopende jack russell die in mijn vriend zijn schoenen beet. :-)

evi van cauwenberghe 07-09-2020

Knooppunt 10 ligt in een mooi stukje landelijk gebied. Op het eind van de landweg, ga je naar rechts. Aan de ingang van de weide volg je de prikkeldraad die je links van je houdt. Aan de knotwilgen, blijf je rechtdoor gaan. Je kan de weide 2x over via een opstapje (voorzichtig). Eigenlijk vonden we dit wel het mooiste stukje van de wandeling.

Danny Van parys 05-09-2020

Je kan wel degelijk van knooppunt 65 naar knooppunt 10 hoor, maar dan moet je aan dat 'doodlopende pad' links houden naast de akker doorheen hoog onkruid en dan nog eens door een weide waar je via een bankje over de afsluiting moet kruipen. Niet echt ideaal evenwel...

Patrick Bral 24-08-2020

Wanneer je aan knooppunt 65 afslaat naar knooppunt 10 toe kom je uit op een doodlopend pad en dien je terug te keren naar knooppunt 65 om daarna verder knooppunt te gaan naar knooppunt 66, knooppunt 10 bestaat niet meer