Sassenbeekwandeling

© Lander Loeckx

Je vertrekt aan de mooi gerestaureerde en als monument beschermde Gempemolen, een watermolen uit de 13e eeuw die nu een mooie brasserie is, waar je verder wandelt langs een aantal grotere beken die hier allemaal samenvloeien. Daarna trek je het plateau op met prachtige vergezichten over het Hagelandse landschap. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Sassenbeekwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.5 km
  • Gempemolen, Gempstraat 56, 3390 Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

lieve de brabandere 07-11-2020

Inderdaad een prachtige streek. Alleen, de wandeling wordt van bij het begin onderbroken omdat een aantal zelfzuchtige (rijke) burgers de weg hebben geusurpeerd voor hun paardenweiden. Je kan vanuit de Boterveldstraat niet verder! Je moet dus rechtsomkeer maken en de Kareelweg nemen, waardoor de hele wandeling onderuit wordt gehaald.

Luc Wullaert 20-10-2020

Mooie wandeling met mooie vergezichten. Wel de route verloren..... bord gemist of verdwenen ? Dan maar na wat zoeken overgestapt op een wandeling van natuurpunt (Spicht) Na meer dan een uur rondzwerven terug op de Sassenbeekroute terechtgekomen. Binnenkort eens opnieuw proberen ;-)

Anonieme gebruiker 17-08-2020

Mooie wandeling, afwisselend bos-veld-en betonnen wegen. Op enkele plaatjes is de naam (Sassenbeek) heel onduidelijk of helemaal niet aanwezig.

Paul Van Hoovels 09-06-2020

mooie route langs de velden en bossen. Talrijke velden met wilde bloemen.