Kleine Kringwandeling

© Molenhuisje van Kwabeek

Deze wandeling verbindt de kerken van Vertrijk, Roosbeek, Butsel en Boutersem. Naast het landelijke karakter met typerende holle wegen biedt deze wandeling ook heel wat cultuur-historische bezienswaardigheden. Vertrek aan het kasteelpark Kwabeek waar een mooi landhuis middenin een groene oase staat. Ga langs het natuurgebied De Snoekengracht dat één van de mooiste Vlaamse dottergraslanden bevat en zoek in het Butselbos de bron van de Molenbeek, de Malendriesbeek en de Eikenveldbeek. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kleine Kringwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.5 km
  • Kasteel van Kwabeek, Neervelpsestraat 11, 3370 Vertrijk (Boutersem)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 29-07-2020

Te veel door de bebouwde kom, te weinig echte wandelpaden. Wegen zijn goed begaanbaar .
Route aanduiding: na /- 8 km kom je door een bos met op een bepaald moment een 'kruispunt' met 4 richtingen. De paal met de wegwijzer is omgevallen, dus hier moet je gokken welke richting je moet nemen.

Paul Van Hoovels 27-06-2020

een zeer mooie afwisselende wandeling. Bos, velden, kleine dorpjes, kerken alles zit in deze wandeling. Alleen onze afstandsmeeting verschilde met de opgegeven afstand van 10,9 wij hadden bijna 14km op het einde. (opgemeten met strava)