Norbertijnenwandeling

© Lander Loeckx

Ontdek de devote rust van de Norbertijnenabdij in Averbode. Wandel van hier het natuurgebied "Averbode Bos en Heide"  in dat bestaat uit vennen, heide, duinen, bossen en graslanden. Een absolute topper! Je verkent ook de bossen van het Mariapark en de Weefberg, waar je een prachtig zicht hebt. Een ijsje aan de bekende 'Lekdreef' is de perfecte afsluiter. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.3 km
  • Het Moment, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 11-07-2021

Heel mooie afwisselende route. Perfect bewegwijzerd. Alleen jammer dat je op de paden die enkel toegankelijk zijn voor voetgangers ook soms nog aan de kant moet springen voor mountainbikers. Vind ik echt storend !

Erik Kuijpers 18-04-2021

Schitterende wandeling door bos en hei. Aangename wandelwegen, geen storend verkeer en halverwege kan je in de lekdreef even halt houden voor een ijsje. Een aanrader!

Anonieme gebruiker 24-11-2020

Eén van de mooiste routes die ik dit jaar gewandeld heb! In het Moment is er momenteel (horeca dicht) wel een take out maar gesloten op maandag...

Anonieme gebruiker 17-08-2020

Zeer mooie en verrassende wandeling met zeer grote diversiteit en op het einde thuiskomen in Moment, met uniek en prachtig zicht op abdij van Averbode

Anonieme gebruiker 21-07-2020

Zeer mooie wandeling, veel afwisseling. Alleen spijtig van de vele eiken met processierupsen waardoor ik me niet helemaal op mijn gemak voelde.

sonja Vanderstappen 02-07-2020

dikke aanrader, dit zit zeker in de top tien !
mooie natuur, vennen, hoge varens, bossen..en alles prima bewegwijzerd. de lekdreef, de abdij en het mooie terras van het Moment maken het af. Ik kom terug als de heide bloeit.

Anonieme gebruiker 15-06-2020

Zeer mooie wandeling constant in volle natuur 👍 een echte aanrader ... en zeker niet te missen is het overheerlijke ijsje dat te koop is aan zeer democratische prijs als jullie aan knoopt 100 komen 👌geniet ervan !!!

Anonieme gebruiker 09-06-2020

Mooie route. Je komt zo goed als geen bebouwing tegen behalve het abdijcomplex zelf en zijn mooie winkel.
De wandeling bestaat uit 2 lussen waarbij je in de eerste lus vooral door het bos loopt. De tweede lus biedt wat meer afwisseling in het landschap.
Wij kwamen ook paarden met ruiters en vooral mountainbikers tegen in dat tweede deel dat ook wat heuvelachtiger is. Vlakbij het centrale knooppunt 100, dat zich aan de abdij bevindt, heb je twee kraampjes waar ze ijsjes verkopen.

Johan VC 26-01-2020

Zeer mooie wandeling, zeker van knooppunt 96 tot 98. Tussenstop in Het Moment deed deugd.