Werveldtwandeling

© Lander Loeckx

De Werveldtwandeling neemt je mee van de Lubbeekse dorpskring naar het glooiende platteland. Daar passeer je holle wegen, weidse akkers en velden geflankeerd door bossen. Tot slot is het de beurt aan het gehucht De Heide, dat vroeger Werveldt genoemd werd. De wandeling wordt bewegwijzerd met zeshoekige borden.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.4 km
  • Sint-Martinuskerk, Dorpskring , 3210 Lubbeek
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 09-07-2021

Spijtig genoeg de bordjes met Werveldtwandeling niet gevonden. Dan maar de Heidewandeling gedaan. Soms waren de bordjes niet zichtbaar, verscholen achter groen (klimop, takken..).

Peter Wils 30-08-2020

Vertrek vanuit centrum Lubbeek, dan weet je dat je niet meteen in de natuur zit. En in dit geval blijft dat ook zo. Echt door een bos loop je niet, meer langs de landbouwwegen over beton. Maar je krijgt wel mooie vergezichten te zien. Voor ons eens iets anders, een goeie afwisseling. van wat we anders doen. Afsluiten doen we met een pint op terras.

Anonieme gebruiker 01-07-2020

Wandelingen voldoet absoluut niet aan de beschrijving. Geen holle wegen gezien, en buiten een passage van 500 meter in het bos, ook amper bos gezien (buiten vanop afstand). Allemaal grote wegen, langs wijken en grote straten, met zeer veel passage van auto's. Een rustgevende wandeling kan je dit niet noemen.

Mia Dehaes 20-02-2020

Inderdaad mooie wandeling. Prachtige vergezichten. Nogal wat 'macadam', maar dat vonden we na alle regen en wind van de laatste weken niet erg.
Een paaltje bij Heide overgewaaid, omver gereden?
Laatste stuk niet echt mooi, tussen de huizen, maar dat is in Lubbeek bijna niet te vermijden, denk ik.

Anonieme gebruiker 19-01-2020

De bewegwijzering is duidelijk. Bijna volledig over verharde wegen. Dat kan een voordeel en een nadeel zijn. Helaas ook een redelijk eind langs drukkere straten. Ik zou eerder de Kwadeschuurwandeling aanraden - vlak in de buurt.