Mene- en Jordaanwandeling

© Lander Loeckx

Trek je wandelschoenen aan voor een wandeling langs het prachtige natuurgebied van de Mene- en Jordaanvallei met z'n gouden graanvelden, glooiende heuvels en rijke kalk- en leembodems. Kom onderweg meer te weten over Sint-Ermelindis, de heren van Meldert en Jan Van Hoxem. En stap binnen in het Meldertbos, een voormalig kasteeldomein. Vanop de Pallox heb je een panoramisch zicht.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • Sint-Ermelindiskerk, Sint-Laurentiusstraat 4, 3320 Meldert (Hoegaarden)
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 06-04-2021

Prachtige wandeling. Bij momenten ben je zodanig omringd door natuur dat het lijkt alsof er geen bewoonde wereld is. Voor de bloesems van de fruitbomen was het nog wat vroeg. Het glooiend landschap geeft prachtige vergezichten. De bewegwijzering was grotendeels ok, op 2 splitsingen ontbrak een bordje, dus wel aangeraden om te volgen via gps.

Dirk Vercoutere 15-09-2020

Gelukkig staat de oude wegwijzer er nog, maar niets te vinden van de nummers knooppunten. Op twee punten zijn de oude bordjes verdwenen.

Anonieme gebruiker 29-07-2020

Mooie wandeling, voornamelijk "wandelpaden". De wandelpaden zijn perfect begaanbaar, de bermen zijn 'gesnoeid/gekuist'. Een pluim voor de groendienst.
Wegwijzering: perfect.

Birgit Melchior 20-05-2020

Mooi afwisselend, zeer rustig tussen de velden, in de vallei, langs de velden onder de bomen, en door rustige dorpjes. Enige nadeel is dat hoksem, hoewel het een prachtig rustig klein dorp is, 40 jaar geleden men het brilliante idee kreeg de E40 ernaast te laten lopen. Men hoort in hoksem dus wel lawaai van de E40 maar in het dorp zelf rijden bijna geen auto's. Aan te raden wandeling