Halewijnwandeling

© Lander Loeckx

Een wandeling door eeuwen geschiedenis en de wondermooie natuur van Zoutleeuw. Je start aan het provinciedomein Het Vinne, het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Langs knuppelpaden, schuilhutten en kijktorens ontdek je de enorme diversiteit aan watergebonden fauna en flora. Via de IJzerenweg gaat het richting de Grote Markt van Zoutleeuw, een juweeltje met het gotische stadhuis, de Lakenhalle en de Sint-Leonarduskerk.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.4 km
  • Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 26-06-2021

Superbe balade, on ne sent pas les 11km, c'est tout doux, entourée de la nature, des oiseaux, de l'eau, un pur bonheur. On traverse des vergers, on se retrouve sur la superbe grand place, plein de belles découverte, a faire et refaire sans problème

Anonieme gebruiker 16-04-2021

Hele mooie, rustige en afwisselende wandeling, grotendeels langs onverharde wegen. Goed aangeduid met knooppunten. Mooie vergezichten op Het Vinne, op boomgaarden en je komt ook in het lieflijke centrum van Zoutleeuw. Onderweg ook enkele vogelkijkhutten en bankjes voor picnic. Bij start-en eindpunt een toilet en speeltuin. Erg van genoten!

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Zeer mooie en rustige wandeling ineen mooie natuur omgeving en langs het prachtige centrum van Zoutleeuw. Recreatie domein 'Het Vinne' stond droog (8/11/2020) door werkzaamheden. Vanaf Pasen 2021 zou er terug water in deze grote plas komen te staan. Ik heb er echt van genoten. Deze wandeling voorziet in voldoende rustplaatsen (houten zitbanken).