Lintersewandeling

© Lander Loeckx

Deze wandeling neemt je mee van Drieslinter naar Neerlinter en terug. De vallei van de Grote Gete biedt een schitterend panorama. Jong en oud kunnen er meteen op pad om de biodiversiteit van het mysterieuze natuurgebied te ontdekken. Een spectaculaire hangbrug voert je over de Gete tot aan de Getedraak. Verder kom je langs het natuurgebied Doysbroek, het eeuwenoude Sint-Luciakapelletje en mooie gebouwen als de Geensmolen en het Kasteel van Neerllinter. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.5 km
  • Stationsplein , 3350 Drieslinter (Linter)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Peter Wils 06-06-2020

Mooie wandeling door natuurgebied nabij de Gete. De paden door de weilanden worden mooi breed gemaaid. Het grindpad langs de Gete zorgt voor de nodige afwisseling. Originele brug! Interessante infoborden naast het voormalige spoor wat nu fungeert als fietspad. En voor de jeugdigen van hart is er het avonturenpad, daar ga je op zoek naar de salamander. Af en toe vergezichten en dan zit je plots weer in een fruitboomgaard. Een tocht vol afwisseling en verrassingen. Mooi!

Opmerking: punt 101 staat 4 keer op de route! Wat babbelen, rondkijken ... en dan ben je het pad kwijt, wat ons is overkomen. Waarom geven ze de knooppunten geen uniek nummer ?

Anonieme gebruiker 21-09-2019

Prachtige wandeling. Heel goed aangeduid. Heel rustig. Niet veel gemerkt van drassigheid. Het is dan ook een erg droge zomer geweest.
Bij punt 104 een heerlijk terrasje met lekkere drankjes, een schattig, blij kindje en een 'waard' met oog voor de mooie omgeving!