Schavaaiwandeling

© Lander Loeckx

Pittoreske holle wegen, uitgestrekte velden, eeuwenoude hoeves en bossen wisselen elkaar af tijdens deze wandeling. Schavaai is dialect voor takkenbos en tevens de naam van de uitloper van het machtige Meerdaalwoud dat tot hier reikt. Aan knooppunt 72 bereik je de schuilhut bij “De Moemedel”, het hoogste punt in het Meerdaalwoud.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (13)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.8 km
  • CC De Borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (13)

schrijf review - gegevens wandelroute

Yasmin VdC 01-10-2022

Fijne, rustige wandeling. Stukken zijn vaak recht op recht, maar in wisselende natuur dus dat is nooit echt saai. TIP: Gepast schoeisel is noodzakelijk (modder bij regenweer!) & Beste tijdstippen zijn 's morgens of late namiddag (kan anders best druk zijn). Aanrader voor mens en dier.

Erik Kuijpers 18-04-2021

Prachtige wandeling. Door veld en bos. Zeker doenbaar voor jong en oud!

herman verheirstraeten 19-01-2021

Ruig weer vandaag, maar dat heeft ook iets. Veel wind, wat regen en modderig en plassen op nogal wat plaatsen. Maar zeker te doen. Zeer mooi door veld en bos. Bijzonder aan te raden.

Anonieme gebruiker 28-11-2020

Zeer mooie wandelroute met veel afwisseling : landschappen over de akkers, holle wegen, mooi bos, kapelletjes, klaterend water.

Anonieme gebruiker 06-11-2020

We parkeerden aan het Gemeentehuis/De Borre omdat je je wagen in de Dorpsstraat moeilijk kwijt kan. Vandaar volgden we de wandelroute in omgekeerde volgorde tot aan knooppunt 77 waar je links gaat richting knooppunt 7 (er zijn blijkbaar twee keuzes) en opnieuw aan De Borre uitkomt. Prachtige wandeling door velden en bossen zoals anderen omschreven!

Luc Wullaert 31-10-2020

Mooie en aangename wandeling. Holle wegen, oude kasseibanen, veld en bos . Afwisselend en leuk. Blijkbaar sommige stukken zeer populair ..... leek soms meer op een processie. Redelijk wat mountainbikers

Guy Van damme 04-10-2020

Glooiend landschap, velden, bossen, pittoreske holle wegen (kapel van Sint-Bernardus), het Bordingenhof ( voor het eerst vermeld in 1389 )... dit alles zorgt voor een wandelroute die nooit verveelt. Aan het einde van de wandeling is het nagenieten in Eet-Staminée In De Molen, Bierbeek. Deze wandeling is een sterke aanrader met een 9,5/10.

Anonieme gebruiker 21-07-2020

Mooie wandeling maar ook een prachtig loopparcours

Marleen Willems 21-07-2020

Prachtige wandeling bij zomerse temperaturen. Je kan van bij de start voldoende verkoeling vinden in de bossen. Je wordt omringd door de stilte en het kabbelen van het water. Je hebt hoogtes en laagtes in de diepe holle wandelwegen. Prachtige vergezichten over de velden. Tijdens je doortocht op de majestueuze laan in het Meerdaalwoud kan je je longen voldoende van zuurstof voorzien. Prachtig die metershoge bomen. Nog even halt houden aan het café aan het eindpunt en dan een frisse Westmalle. Zalig!

Sonja Vanderstappen 02-06-2020

Deze is top ! Weidse uitzichten, hoeves, kasseistroken,Holle wegen,bos....dit is Vlaanderens mooiste


Anonieme gebruiker 30-05-2020

Mooie wandeling met prachtige vergezichten

Dirk Goethals 06-05-2020

Boeiende en rustgevende wandeling vol afwisseling. Glooiend landschap maar best te doen.

Noël Beelen 03-09-2019

01/09/2019: Mooie wandeling met veel afwisseling van bos naar gewone veldwegen en holle wegen. En vooral weinig op straat wandelen. Ik heb de wandeling in omgekeerde richting gedaan, dan heb je meteen het straat gedeelte al achter de rug :-)