Gobbelsrodewandeling

© Lander Loeckx

Welkom in een rustig en landelijk stukje Hageland. Je vertrekt aan de Sint-Catharinakerk die dateert uit de 11e-eeuw, het zou de oudste kerktoren van het Hageland zijn, gebouwd in de lokale roestbruine ijzerzandsteen. Wandel langs tal van trage wegen, stap door holle wegen en veldwegen en doorkruis tal van akkers. Geniet onderweg van de mooie vergezichten van de streek.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.6 km
  • Sint-Catharinakerk, Dutselstraat , 3220 Kortrijk-Dutsel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Bart Vandyck 08-12-2020

Heel mooie wandeling met prachtige vergezichten. Veel onverharde weg en toch niet modderig. Tijdens de laatste kilometers ligt de grote baan (Gobbelsrode?) met zijn lintbebouwing nogal in het zicht en dat haalt je een beetje weg uit de betovering van het voorbije deel. Dikke aanrader.

Peter Wils 05-12-2020

Het noemt niet voor niks de Hagelandse Heuvels. Dus dit is een wandeling met ups en downs, letterlijk dan. Maar elke klim door de holle wegen naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht! Stevige schoenen zijn zeker nodig, hier en daar is het glibberig. Maar laat u daardoor niet afschrikken, deze wandeling is zeker de moeite waard !

Luc Wullaert 14-10-2020

Aangename wandeling door de velden en langs holle wegen en oude voetwegen. Voor de liefhebbers van vergezichten. Geen bos

Guy Van damme 30-09-2020

Het is een prachtige wandeling, heel afwisselend, heuvelend, met heel veel holle wegen, landelijk, rustig en mooie vergezichten.
Het is een aanrader. Wij geven voor deze wandeling een waardering van 9,5/10.

Anonieme gebruiker 24-03-2019

Heel mooie rustige wandeling. Onderweg kom je een bankje tegen waar je even kan uitrusten of een koekje eten.

Veel trage wegen en als je een hond meeneemt kan die veel los lopen zonder je bang moet zijn voor drukke wegen (want die kom je amper tegen).