Bergbroekwandeling

© Peter Roels

De Bergbroekwandeling neemt je mee door het natuurgebied de Hagelandse Vallei. Op je weg kom je langs mooie hoeves zoals Hof ter Winge en het Heilige Geesthof. Sta even stil bij de gerestaureerde Uitemmolen, één van de vele watermolens op het riviertje de Winge. Je wandelt door akkers, weiden en populierenbossen. Beklim de steile helling naar de top van de Ramselberg en geniet boven van een prachtig vergezicht over de Wingevallei en het Bergbroek. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (19)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.4 km
  • Sint-Mauruskerk, Gebr. Van Tiltstraat 1, 3220 Holsbeek
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (19)

schrijf review - gegevens wandelroute

Mia Vandersteen 22-02-2021

Super mooie wandeling, zeker voor herhaling! De naam van de wandeling verklapt dat je door een "broek = drassig gebied" wandelt, daarom zijn stevige hoge wandelschoenen een must. Maar het is genieten van begin tot einde, een absolute aanrader.

Roland Wolfs 30-12-2020

Weinig over verharde wegen, dat is een pluspunt. Maar: de boswegen worden door de mountainbikers kapot gereden, zodat het voor de wandelaars moeilijk stappen is. Waarom geen aparte wegen voor beide gebruikers voorzien?

Christa Batens 28-12-2020

Mooie wandeling langs rustige wegen, zowel door weiland als door bos. Enkel het deel op de Chartreuzenberg was druk, maar het was dan ook zonnig weer. De wegen waren wel modderig, maar wat wil je, de naam van de wandeling doet al vermoeden dat het om vochtige grond gaat. Zeker een aanrader!

Guido Stiens 26-12-2020

Prachtige wandeling, waterdichte wandelschoenen zijn wel absoluut nodig in deze tijd van het jaar, heel modderig maar heel mooi, rustig, bijna alles onverhard, deze ga ik zeker ook nog eens doen in de lente.

Cécile DE GREEF 21-12-2020

Lieve mensen. Wat een ontgoocheling! Wandelpaden zodanig verwoest door de fietsers dat ze gewoonweg onbruikbaar worden. Wandelen moet een plezier blijven. Zelfs bij winterweer. Maar dit is een lijdensweg.

Jan Waegemans 13-10-2020

Inderdaad een schitterende wandeling, door een mooi natuurgebied en met prachtige uitzichten.

Guy Van damme 20-09-2020

Eens je uit de dorpskom bent word je ondergedompeld in een prachtige "wilde" natuur met zeer veel afwisseling. Naar het einde toe ga je de Chartreuzenberg (de top van de Ramselberg ) opklimmen om nadien weer af te zakken naar Holsbeek.

Anonieme gebruiker 16-05-2020

Leuke wandeling, mooi natuurgebied. Je wandelt langs vele weides met paarden en andere dieren en je komt nauwelijks op de weg. Zeker een aanrader voor wie zin heeft in een iets langere wandeling!

Anonieme gebruiker 11-11-2019

Adembenemend mooie wandeling. Je waant je alleen in volle natuurschoon. Zeer afwisselend landschap. Zeker een aanrader voor wie houdt van de rust en schoonheid van de natuur. Wel goede wandelschoenen of laarzen nodig voor de zompige modderstukken.

Anonieme gebruiker 12-10-2019

Vandaag voor de derde keer op het programma! Zeer aangename wandeling, volledig in de prachtige en rustige natuur. Aanrader!

Christa Sleven 28-09-2019

Mooie wandeling. Rustig, geen volk.
Veel mooie paarden gezien onderweg.

philippe snauwaert 28-09-2019

Heb deze wandeling reeds twee maal gedaan .Prachtige natuur en rust.
In de herfst en winter wel aan te raden met laarzen of hoge schoenen.

Anonieme gebruiker 27-09-2019

Zeer mooie wandeling
Zeker een aanrader
Eens de dorpskern uit prachtige en rustige natuur en bij aankomst gelegenheid o iets te nuttigen in de schuur (cafetaria sporthal ) denk ik

Anonieme gebruiker 16-09-2019

Mooie en rustige wandeling, met nog veel bos en een pittig einde.
Zeker nog eens doen.

Lieve Lieve Van den Bergh 15-09-2019

Mooie wandeling met nog heel wat bos. De klim naar de Ramselberg valt best mee.

Anonieme gebruiker 15-09-2019

Mooie wandeling met een pittig einde.

Anonieme gebruiker 13-09-2019

mooi voorstel.

Mattias Nolmans 11-05-2019

De wandeling begint met mooie dieren onderweg van bewoners. De wandelroute stuurt je door een ministukje schapenweide die je dan komen begroeten. Er waren lammetjes bij dus wow! Nadien is het leuk vlak wandelen langs het bos. Uiteindelijk ook een stukje op de chartreuzeberg hoewel dit zeer kort is.

Toppertje van een wandeling.

anja Van Eyken 22-02-2019

Heel mooie wandeling, zeker een aanrader :-) mooie natuur