Eikelbergwandeling

© Jan Van Balen

Het Hageland op zijn best: terug naar de 'goeie ouwe tijd' met de prachtig gelegen Moedermeule. Je start aan deze authentieke graanmolen waar je kan genieten van Hagelandse specialiteiten. Al heuvelend door een enorm gevarieerd landschap van bossen, boomgaarden en velden. Zo wandel je de Eikelberg op, één van de typische Diestiaanheuvels van het Hageland. Geniet boven op de top van de Eikelberg van het panoramisch zicht op Gelrode, dat als het ware geklemd zit tussen twee heuvelruggen en zo beschermd is tegen de noorderwind. In het Kloesebos kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.5 km
  • Moedermeule, Hondsheuvel 3, 3200 Gelrode
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens wandelroute

Bart Vandyck 08-12-2020

Heel mooie wandeling met goed begaanbare, vaak onverharde, wegen. Prachtige vergezichten vanop beide heuvelruggen. Het achtergrondlawaai van de autostrade is vaak wel aanwezig maar de omgeving maakt veel goed. De wandeling afsluiten in de Moedermeulen had perfect geweest, helaas ... Covid 19 en gesloten. Volgende keer doen we dat zeker.

Guy Van damme 25-09-2020

Met start en aankomst aan de Moedermeule is het een meerwaarde. Prachtige wandeling. Eens het dorp uit heb je een pittige en mooie beklimming en nadien wandel je op de heuvelrug van de Eikelberg met aan beide kanten mooie vergezichten. Vele afwisselingen en de stukjes asfalt storen niet omdat ze mooi in het landschap zijn opgenomen.

Anonieme gebruiker 20-09-2020

mooie rustige wandeling, prachtige vergezichten.

Eef Verschueren 31-07-2020

Zeer mooie wandeling met veel afwisseling. Voor wie de kids mee neemt: Kloesebos is een leuk bos, maar verwacht geen speeltoestellen bij het woord "speelbos". Het is echt bedoelt als "bos waarin je kan spelen".

Anonieme gebruiker 26-07-2020

machtig mooie wandeling met enkele mooie vergezichten .zeker een aanrader .

Peter Wils 29-06-2020

Mooie, gevarieerde wandeling door een glooiend landschap. Het decor wijzigt constant, je wandelt door velden, boomgaarden, bossen en je beklimt zelfs een heuvel. We hebben genoten van de natuurpracht. Blikvangers zijn zeker de molen en de mooie landschappen.

Anonieme gebruiker 21-06-2020

Mooie wandeling met veel bos en mooie vergezichten

Anonieme gebruiker 04-05-2019

Verrassend mooie route! Veel afwisseling met pittige klim.

Albert Misbaer 31-03-2019

Mooie gevarieerde wandeling, met mooie uitzichten, overwegend onverhard, met een paar autoluwe stukjes asfalt.