Chartreuzenbergwandeling

© Lander Loeckx

De Chartreuzenbergwandeling leidt je langs de hellingen en over het plateau van de Chartreuzenberg. Je wandelt voornamelijk in het bos en door enkele prachtige holle wegen. Hou rekening met behoorlijk wat klimwerk. In het Chartreuzenbos vind je een mooi stukje speelbos met een theaterhalfrond, een leuk picknickplekje.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.2 km
  • Sint-Mauruskerk, Gebr. Van Tiltstraat 1, 3220 Holsbeek
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Sandy Seghers 25-05-2020

Wandeling gedaan met 2 kleine geoefende wandelaars van 4 en 6 jaar oud.
Ze vonden het bos een beetje "eng" in het begin, we hadden ook wel redelijk bewolkt weer en dan is het een vrij donker bos, althans voor onze kleine wandelaars.
Verder wel een prachtige wandeling, stukken door het bos en langs mooie velden. Af en toe eens stevig klimmen, maar dat vinden de kids dan weer super! Toppertje!

Anonieme gebruiker 21-04-2019

Aangename wandeling.

Eerst door de vlakke velden en dan het bos in. Heerlijk naar omhoog en laag. De route is niet te zwaar. Wij deden er als onervaren stappers drie uur over met lunchpauze bij ;-) Op regelmatige momenten zijn er leuke zitbankjes om even te genieten van de vogels in het bos.

De knooppunten zijn overal duidelijk behalve de allerlaatste om bij knooppunt 1 te geraken. Daar moesten we linksaf naar de kerk en het bordje was niet voldoende zichtbaar.