Bloesemwandeling Tienen

© Lander Loeckx

Vertrek aan fruitbedrijf Vanhellemont voor een wandeling langs eindeloze rijen fruitbomen met geurige bloesems. Kom voorbij de charmante dorpjes Oplinter en Sint-Margriete-Houtem waar tijdens de Eerste Wereldoorlog de Belgische en Duitse legers elkaar in een hevige strijd troffen. En verpoos op het zomerterras van recreatiedomein Viander.
Het is zeker aan te raden om deze wandeling te volgen in het voorjaar, wanneer de geurige, witte bloesems aan de fruitbomen het landschap omtoveren in een feeëriek decor.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Fruitbedrijf Vanhellemont, Hamelendreef 81, 3300 Tienen
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 20-03-2021

Wij deden 20-21-26-25-200-201-202 en dan verder route zoals voorzien. Was geen topper. Veel in woonwijken. Vooral van 201 tot 202 en tot aan 28 in de velden maar naam bloesemwandeling lijkt ons overdreven. Normaal dat de bomen niet in bloem stonden maar toch niet heel veel boomgaarden gezien. Ik denk dat er betere bloesemwandelingen zijn.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Aan start: gezocht naar aanduiding "2" (= vertrek) maar onvindbaar. Wel verwijzing naar 26. Waarom niet 27 (eerste knooppunt!). Aanduiding 20: onvindbaar. Hilarisch: zelfde locatie: 2 verschillende nrs, ideaal voor verwarring! Probleem Oplinter: weg stuurt naar kerkhof, wandeling niet: geen aanduiding op de splitsing. Nog veel werk te doen!!!

bertie thijs 27-05-2020

we willen die roeten graag wandelen of fietsen

mai valenberghs 25-05-2020

ik weet niet wat de "anonieme gebruiker" van verwachtingen had van deze route maar mij heeft ze geen minuut verveelt ...Ok...het is geen trail...half verhard en half onverhard...maar ik heb genoten van de velden aan de ene kant en de fruitgaarden aan de andere kant...van de mooie ver gezichten en vooral...van de rust...als lange afstandswandelaar is deze een super korte maar een aanrader voor een gezellige zondagmiddag wandeling...

Anonieme gebruiker 13-07-2018

Vind geen mooie route echt verveelt