Koeboswandeling - Rood

©

Tussen Bierbeek en Lubbeek ligt het  Koebos, een prachtig oud eikenbos met mooie voorjaarsflora. Mineraalrijke kwelzones in de vallei zorgen voor opmerkelijke planten. Bovendien kan je hier heerlijk wandelen in het indrukwekkende kasteelpark. Sinds het Koebos de status van natuurgebied verwierf, steeg de soortenrijkdom enorm. Er verschenen hooilanden met moerasspirea, pinksterbloemen en koekoeksbloem. In de lente kleuren speenkruid en bosanemoon het bos, later gevolgd door de salomonszegel, de keverorchis en de breedbladige wespenorchis. Naast het Koebos maak je op deze wandeling ook kennis met het Gasthuisbos waar het dode hout zorgt voor veel leven in het bos en wandel je tussen de twee bossen door een eeuwen oude holle weg.

De wandeling is in 2 richtingen bewegwijzerd met rode driehoek. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Parking kasteel de Maurissens (Lucinaparking UZ Pellenerg) , 3212 Pellenberg (Lubbeek)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 26-01-2021

Prachtige wandeling langs onverharde en verharde wegen met prachtige vergezichten met duidelijke bewegwijzering. 19 prachtige km s. Met dank aan toerisme Vlaams Brabant en wandelknooppunt

Edwin Moons 25-12-2020

Dit is een mooie wandeling deels in het bos, velden en kleine straatjes. De beschrijving klopt echter niet. De wandeling is 11 km en geen 19,5 km. De wandeling is aangeduid door rode driehoekjes op zeshoekig plaatje. De plaatjes met lindeboswandeling ben ik nergens tegen gekomen.