De Spichtwandeling - Rood

© Lander Loeckx

Deze wandeling start aan het gemeentehuis van Lubbeek en gaat door het rietland met open waterpartijen en bulten pluimzegge die vele insecten en vogels aantrekken. Ontdek hoe de bronnen in het Molenbroek het water van de Molenbeek zuiveren. De wandeling brengt je langs het kasteelpark van Gemp en kasteelpark Gellenberg en leid je door enkele eeuwenoude holle wegen.

De wandeling is in 2 richtingen bewegwijzerd met rode driehoek.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10 km
  • Gellenberg 16, 3210 Lubbeek
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 15-08-2021

Zéér mooie wandeling. Veel stilte, bos, open velden. Een flink gedeelte van de paden is verhard, maar bevindt zich wel nog tussen de velden en het is er nog steeds bijzónder rustig. Op zondag met mooi wandelweer zelfs nauwelijks fietsers gezien. De laatste lus waar je de staatsbaan oversteekt, zou ik wel overslaan, iets te veel woonwijk ipv natuur.

Jos Van de weyer 03-05-2021

Prachtige wandeling. Eerst oranje wandeling gedaan, daarna rode wandeling. Totaal 14,3 km. Goed bewegwijzerd . Een aanrader.

Gerrit Van den Breede 28-03-2021

Mooie, afwisselende route langs velden, door het bos en propere asfaltbaantjes. Mijn app-teller gaf 10 km aan i.p.v. 13. Ik heb geen wegwijzers van deze wandeling gezien. Maar wel een heleboel andere pijltjes voor andere wandelingen. Gelukkig had ik print-out van de route en de Maps app bij de hand als 'plan B'.