De Roze Mars: Averbode

© wandelknooppunt.be

Deze route start aan de Abdij van Averbode, een prachtig bouwwerk op het grenspunt tussen de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Via het Mariapark wandel je door het natuurgebied Averbode Bos en Heide. Je ontdekt er uitgestrekte bossen langs vennen en moerassen. De paadjes kabbelen hier door een uniek landschap in Vlaanderen. Als je van rust en natuur houdt zal je je hier meteen in je sas voelen.

Na ongeveer 5 km stappen kom je aan afspanning Den Eik waar je een leuke tussenstop kan inlassen in dit prachtige Merodegebied. Wat verder kom je langs een wandelpad met aan de rechtse zijde een leuk uitzicht op de abdij. Wanneer je bijna aan het eindpunt komt van deze route kom je aan de zogenaamde 'Lekdreef' waar je in de schaduw van de abdij kan genieten van een welverdiend ijsje. Tip: bezoek zeker ook het Abdijcafé van Het Moment (achter de abdij). Op deze bijzondere plek zijn de meeste gerechten met minstens één Averbode-product bereid: bier, kaas, brood, peperkoek of speculaas.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.6 km
  • Abdijstraat 1, 3271 Averbode
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 22-06-2021

Mooie samenstelling met historische bezienswaardigheden in begin, quasi enkel onverharde paden en wegeltjes, diverse biotopen en zelfs na hevig regenweer nog begaanbaar.

Andy Luyten 03-01-2021

Mooie wandeling - vertrek aan punt 100 is wat moeilijker nu alle parkeergelegenheid daar verdwenen is. Makkelijker is te vertrekken aan punt 96, grote parking daar, of aan afspanning den eik, ook grote parking aanwezig.

Marclline-frieda Peeters 14-10-2020

Een verrassend mooie en afwissellende wandeling.

Anonieme gebruiker 17-09-2020

Mooie, verrassende wandeling door een gevarieerd landschap. Aanrader!

Anonieme gebruiker 30-08-2020

Fantastische wandeling. Misschien best tijdens de week indien mogelijk, want rond de abdij is het nogal druk tijdens het weekend

Ria Verachtert 30-08-2020

Was al wat bekend met de knooppunten daar, maar heb nu die route eens gevolgd en nog steeds nieuwe verrassingen gezien. Prachtige wandeling en nu zeker met de heide in bloei. AANRADER!!