Kleine Getewandeling

© Lander Loeckx

Volg je de Kleine Getewandeling, dan kom je in het centrum van Orsmaal dat werd geklasseerd als dorpsgezicht. Wandelen in de vallei van deze rivier is genieten van een schitterend groene plek met bosjes, velden en haagkanten.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • Gemeentehuis, Helen Bosstraat , 3350 Orsmaal (Linter)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (1)

schrijf review - gegevens wandelroute

Peter Wils 26-07-2020

Vertrek is in Orsmaal. Hier is heel wat geschiedenis op te snuiven over de Eerste Wereldoorlog. Het nabijgelegen museum kun je bezoeken na de wandeling. Onderweg zijn er nog verschillende infoborden op plaatsen waar destijds hevig strijd geleverd is. Maar eerst trekken we de velden in, tussen de vele fruitboomgaarden. We zien kersen, rode bessen, appelen en peren. Daarnaast ook velden met koren en maïs. In de verte zien we her en der een kerktoren uitsteken boven het landschap. Als we de flauwe heuveltop overwonnen hebben bereiken we de oevers van de kronkelende Kleine Gete. Zo kuieren we terug over deze rustige wandelweg richting Orsmaal.
Beoordeling: mooie afwisselende wandeling tussen velden en boomgaarden. Het is genieten van de vergezichten, de rustige omgeving en de natuur. En als afsluiter slenter je langs de oevers van de kronkelende Kleine Gete, lekker rustig. Genieten !