Pelgrimswandeling

© Lander Loeckx

Je start met een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek waarvan de koepel belegd is met lood en versierd is met 298 zevenpuntige gouden sterren. Vervolgens wandel je over de spoorwegbedding van "het boemelke", de trein die vroeger tussen Scherpenheuvel en Zichem reed, richting Zichem. Onderweg kom je het Wittemonument tegen, ter ere van 100 jaar Ernest Claes. Beklim op je tocht ook zeker de Maagdentoren. Dit bouwwerk in typische bruine ijzerzandsteen, is omgebouwd tot een prachtige uitkijktoren.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

 

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.9 km
  • Parking achter Mariahal, Spordel , 3270 Scherpenheuvel-Zichem
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

werner knop 23-01-2021

Start en aankomst is heel mooi, aan de basiliek van Scherpenheuvel. De heenroute naar Zichem viel wat tegen ... mooie wandelwegen maar je fronst wel effe de wenkbouwen bij het zien van huizen midden in een bos. Zou dat legaal zijn ? Ach ja, we zitten in de regio van Vandenbroucke zeker ? Eens Zichem en de retour is eerder mooi en inspirerend.

Gerard Geijsbregts 14-09-2020

Wandeling gedaan op 13 september veel natuur en bos met mogelijkheid om iets te drinken aan knooppunt 283 aan visvijver. Mooi door Zichem met mogelijkheid om te drinken en iets te eten. OP het einde van de wandeling is nu een parkeerplaats aangelegd en moet je tot vlak voor de kantine van een voetbalclub gaan om terug aan de Basiliek uit te komen.