Genoveva- en Margarethawandeling

© Lander Loeckx

Vertrek aan de startplaats Sint-Genovevakerk van Oplinter voor een tocht door de velden richting buurdorp Sint-Margriete-Houtem. Onderweg word je getrakteerd op mooie vergezichten over de glooiende velden en boomgaarden. Op de militaire begraafplaats liggen 173 soldaten begraven die gesneuveld zijn tijdens de Slag van Sint-Margriete-Houtem op 18 augustus 1914, toen het Belgisch leger de oprukkende Duitsers aan de Gete een halt trachtte toe te roepen. Minder woelig is de geschiedenis van het klooster Maagdendaal in Oplinter, een knap monument met een fraai barok poortgebouw.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.5 km
  • Sint-Genovevakerk, Sint-Genovevaplein , 3300 Oplinter (Tienen)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 19-09-2021

Zeer mooie, gevarieerde wandeling. Door weilanden, smalle padjes, dorpjes en langs een militair kerkhof. Bij de terugkomst iets gedronken in pas geopend café/terras 'Zwoel' gelegen in de ganzendries, vlakbij bij de kerk van Oplinter.

Anonieme gebruiker 25-10-2020

G. Vertrek in het centrum daarna veldwegen, kasseibaan, betonwegen... In oktober vrij rustig, akkers al wel omgeploegd, mooie vergezichten...Misschien beter in april als alles in bloei staat omdat er ook wel wat boomgaarden de revue passeren. Onderweg passeer je nog een militaire begraafplaats met de nodige info waar je zeker even halt moet houden.

Elly Mattheus 22-07-2020

Heel leuke wandeling, met een goed samengaan van cultuur en natuur. Je komt er langs mooie en wetenswaardige plekjes.