Demervalleiwandeling

© Lander Loeckx

Vertrek aan de heimolen en ontdek het kleinschalige parklandschap van eiken-berken-hakhoutbosjes, afgewisseld met open  heideveldjes, weilandjes, akkers en ven. Misschien kom je onderweg wel een haas of ree tegen. Je komt langs het pittoreske dorpscentrum van Langdorp en kan daar even verposen aan de demertrefplaats: een meanderende tafel van maar liefst 35 meter lang met zicht op het Demerlandschap. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 14.7 km
  • Heimolen, Windmolenstraat , 3201 Langdorp (Aarschot)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 17-04-2021

Bijzonder mooie en rustige wandeling! Absolute aanrader. Je kan ook op 2 plaatsen makkelijk inkorten als je wil (naar ong. 6 of naar 10 km). Mogelijks is het idd druk in het weekend, ik zag bvb ook veel bandensporen van MTB's. Ik deed echter de wandeling op een dinsdagmiddag, en dat was uiteraard een bijzonder rustig moment. Eentje om te herhalen.

Anonieme gebruiker 19-02-2021

Heel mooie wandeling, zeker een aanrader. Wel veel mountainbikers op parcours.

Anonieme gebruiker 10-01-2021

Bij de start aan de molen is het net of je in een andere wereld terechtkomt, zandgrond, naaldbomen, kortom prachtige stille omgeving. Landbouwpaden, bossen, eindeloze vergezichten. De (aangevroren) mist zorgde wel voor mooi natuurspektakel. Drassige stukken dus zorg voor gepast schoeisel! Kijk al uit om dit opnieuw te wandelen in een ander seizoen.