Twee Dorpenwandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

De Tweedorpenwandeling is een wandeltocht die de mooiste plekjes van Liedekerke en Pamel (Roosdaal) aandoet. Je wandelt langsheen de vallei van de Pallitsebeek, langs de prachtige vergezichten vanop de Aldriezen, de Pamelse Meersen en de Keirekenslos. Via het natuurgebied de Dommelingen wandel je naar het pastoriepark, een groene long in het centrum van het dorp. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Twee Dorpenwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.5 km
  • Sportcentrum Heuvelkouter, Sportlaan , 1770 Liedekerke
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Freddy Leclercq 15-07-2021

mooie goed uitgepijlde wandeling met veel natuur en kennismaking met de dorpsdelen. Dank U. De andere wandelingen staan ook op mijn planninng.

Peter Van der Haegen 01-02-2021

De natuur op deze wandeling is mooi en afwisselend. Echter het begin en vooral het einde van deze wandeling is een tegenvaller want dan loopt het traject door woonkernen.

Bart Briesen 31-01-2021

Zoals reeds eerder in deze reviews gemeld ; 1ste deel mooi maar sommige stroken zijn bij veel regenweer niet te bewandelen , 2de deel tussen bebouwde zone's. Bewegwijzering kan beter.

Anonieme gebruiker 23-10-2020

De eerst helft van de wandeling is erg mooi tussen, veld, weide en bos. De andere helft van de wandeling loop door saaie dorpen en wijken.

Benjamin Keppens 20-10-2020

Wij hebben echt genoten van deze wandeling; prachtige natuur en goed bewegwijzerd (wel goed uitkijken naar de zeshoekige bordjes, maar ze staan er allemaal)!

Anonieme gebruiker 17-10-2020

De 2-dorpenwandeling is mijn favoriete wandeltip in Liedekerke. Je krijgt wisselende landschappen, van de kabbelende Palitsebeek tot verzichten. De wandeling loopt eenmaal je uit het dorp bent op overwegend onverharde wegen.

Erwin Demuynck 04-10-2020

Mooie en gemakkelijke route. Op laatste stukje van het traject zijn er echter een aantal wegwijzers verdwenen.. De laatste is te vinden op de Papenbergstraat (naar rechts in de Molenstraat). Maar dan is er geen aanwijzing meer te vinden...Pas op het einde van de Heuvelkouterweg is er terug een wegwijzer te zien, maar die is niet correct.

Arlette Vercammen 07-08-2020

Prachtige route, langs mooie veldwegen en prachtige uitzichten. Vrij pittig maar het is het Pajottenland