Harry Haighwandeling

© Lander Loeckx

Deze wandeling vertelt ons de oorlogsfeiten aan de Dender in mei 1940, later de “Slag aan de Dender” genoemd. Je loopt in de voetsporen van de 19-jarige slanke en blonde jongen, soldaat Harry Haigh uit Huddersfield die op heldhaftige wijze in Teralfene sneuvelde. Je wandelt langs bomkraters en oorlogsgraven aan de oever van de Dender. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Harry Haighwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 12 km
  • Gemeentehuis Bellekouter, Bellestraat 99, 1790 Affligem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Arlette Vercammen 29-03-2022

Dichtbij de autosnelweg en dus veel lawaai. Eens je verder bent en door paadjes en kronkelwegen gaat is het heel mooi. Heb aan de brug getwijfeld (moet ik voor of achter de brug links) ervoor! Daar mocht wel nog een bordje hangen. Ik was blij de uitgeschreven route mee te hebben, zodat ik aan de kerk de 2 oorlogsgraven en de roepsteen zag.

Anonieme gebruiker 26-08-2021

mooie wandeling, maar een paar moeilijk te herkennen paadjes vooral op het einde van de wandeling get baantje na den dries in teralfene en het baantje achter rantour zijn niet zo evident.

Anonieme gebruiker 24-01-2021

Geen aanrader. Luidruchtige stukken langs E40 en langs spoorweglijnen. Weinig natuur en veel langs een wirwar van kleine straatjes. Ook geen enkele vermelding naar Harry Haigh. Geen goed gevoel bij deze wandeling.

Danny Van varenbergh 11-10-2020

Goed gepijlde en mooie wandeling. Door de regen is er wel een stuk die dwars door een akker gaat. Onmogelijk om niet door de modder de weg te volgen. Spijtig. We hebben de route wat Ingekort daardoor. Aanrader.

Claude Mia Leemans Van Isterdael 12-07-2020

Mooie wandeling langs kleine rustige wegen, soms tussen de gewassen of achter de huizen
Onderweg hebben we eigenlijk geen verwijzingen naar deze soldaat of de oorlog gezien, ook geen Lourdesgrot
Als feedback: op het einde aan de Potaardestraat is het traject licht gewijzigd; deze wijziging is echter niet opgenomen in de gpx of het plan

Anonieme gebruiker 03-07-2020

deze wandeling zou ik niet echt een aanrader noemen, een beetje saai en een paar heel luidruchtige gedeelten (, langs de E40 )