Belledaalwandeling

© Lander Loeckx

De devotie aan de kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Muilen is nog zeer levendig met een kaarsenprocessie, het dagelijks bidden van de rozenkrans in de meimaand en een eucharistieviering op 15 augustus. Met de kapel als startplaats laat deze wandeling je de Ommegang en de mooie natuur in de omgeving ontdekken. Je wandelt langs prachtige en eeuwenoude gebouwen zoals 't Sluis, de Bellemolen en Hof te Brempt.Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Belledaalwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.4 km
  • Kapel Ter Muilen, Muilenstraat , 1770 Liedekerke
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Ann Van den borre 08-02-2022

De bordjes zijn blijkbaar recentelijk vernieuwd, signalisatie is in goede staat. Op zich een mooi traject: de ommegang en de stukken onder de "nutteloze bruggen" alhoewel de E40 soms echt storend aanwezig is. We hebben de laatste lus (over de brug over E40 en naar Essene toe) omwille hiervan overgeslagen.

Freddy Leclercq 18-07-2021

Mooie wandeling, enkel het bospadje van St- Kat Lombeek naar de Bellemolen was door de regenval van afgelopen dagen heel moeilijk om met droge voeten door te komen(zelfs met goed schoeisel)

Chantal Verbeurt 26-07-2020

Wij wilden de wandeling doen maar hebben spijtig genoeg start niet gevonden. Start zou Muilenstraat Essene zijn. Graag jullie reactie aub. Bedankt