Kesterbeekwandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

Het brongebied van de Kesterbeek vormt het decor voor de Kesterbeekwandeling, een lus doorheen de velden en bossen tussen Beersel, Dworp en Alsemberg. Je vertrekt op een 100-tal meter van het Herman Teirlinckhuis, de beschermde woning waar de schrijver de laatste 30 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Wandel door het heuvelachtig landschap met fraaie vergezichten over verschillende valleien, het Pajottenland en Brussel. Proef de lokale lambiektraditie in Brasserie Drie Fonteinen aan de startplaats of in het Bierhuis van bouwerij Oud-Beersel onderweg. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kesterbeekwandeling. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Beersel.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8 km
  • Herman Teirlinckplein , 1650 Beersel
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 09-10-2022

Leuke, afwisselende wandeling in het mooie, heuvelachtige landschap en af en toe door bos. Grotendeels een glooiend parcours met soms een iets pittiger stuk. De bordjes staan wel niet altijd logisch opgesteld, 2 x aan de achterkant van paaltje en dus niet zichtbaar vanaf de weg. Ondergrond niet altijd aangenaam te belopen, stenen, keien, kasseien

Cor van Hasselt 11-04-2022

Zeer prachtige wandeling !! Het is een echte aandader. Mooie vergezichten langs velden en bossen een schilderachtige streek. Wij komen zeker nog terug om nog meer te verkennen in deze prachtige omgeving. En als afsluiter kan je genieten van een lekkere geuze of lambiek!

Anonieme gebruiker 06-06-2021

Route door velden, achter tuintjes en langs dorpstraatjes. Vaak mooie vergezichten. Heuvelachtig, soms heel pittig!

Peter Van der Haegen 29-01-2021

Een zeer mooie wandeling en zeker 5 sterren waard! De route is ook zeer goed aangeduid.

Milly Jennes 12-11-2020

Inderdaad een zeer mooie route. Het is genieten van schitterende zichten en natuur. Een heel afwisselende wandeling langs achtertuinen, velden en bos. We hebben dezelfde dag ook nog de Zennewandeling gedaan. Deze route is korter (4,5 km volgens het bord) en goed aangegeven. Ze vertrekt op het zelfde punt als de Kesterbeekwandeling.

rony deroo 06-07-2020

fantastische wandeling maar niet gemakkelijk steeds op en af , bijna niks plat maar zeker een aanrader voor fervente wandelaars en zeker 5 sterren waard , we hebben het ons niet beklaagd , hebben zeker een mooie streek en mooie landschappen gezien , ik wist niet dat er zo'n mooie streken waren in de rand rond Brussel