Hoppewandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant

De Hoppewandeling brengt je van Sint-Ulriks-Kapelle naar Sint-Martens-Bodegem en terug. Voor 1950 was het landschap nog bepaald door de velden met hopstaken. Elke brouwerij had vroeger ook haar eigen hopvelden. Nu zijn er nog slechts een paar in de gemeente. Onderweg wandel je voorbij de Brouwerij Girardin. Hier brouwt men nog steeds de Lambiek, Kriek en Geuze. In Sint-Martens-Bodegem vind je nog één van de laatste getuigen van de vakwerk- en leembouw in het Pajottenland, het Huisje Mostinckx. De wandeling kan ingekort worden tot 6,9 km met start aan huisje Mostickx (Dorpsplein 5, Sint-Martens-Bodegem) of tot 5,2 km met start aan de kerk van Sint-Ulriks-Kapelle.
Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Hoppewandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.5 km
  • Sint-Ulrikskerk, Kerkstraat 6, 1700 Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 22-06-2021

Wandeling met mooie vergezichten en mooie stukken natuur, wel spijtig dat ze niet onderhouden is met dichtgegroeide paadjes en verschillende beschadigde bordjes.

Anonieme gebruiker 05-03-2021

Mooie stukjes natuur en mooie landschappen. Alleen het permanente gegons van de E40 op de achtergrond is storend, maar daar is natuurlijk weinig aan te doen. ~ Wel 3x verkeerd gelopen doordat de bordjes toch niet geweldig duidelijk zijn. Gelukkig is er de optie om in de app aan te geven waar je je bevindt en dan zie je snel waar je fout liep.

André Mertens 15-01-2021

binnenkort wordt het traject minimaal gewijzigd maar kom je wel langs 2 hoppevelden die de naam van de wandeling waardig maken.

Guido Stiens 20-12-2020

De bewegwijzering was (terug) in orde 🙂 Mooie wandeling, afwisselend verhard en onverhard.

willy Thielemans 02-09-2020

De bordjes, Hoppe-wandeling, ontbraken of waren beschadigd. De wegen lager er niet-onderhouden bij. Hier is de hele zomer niemand bekommerd over geweest. Het gaat nog net goed met deze wandeling. Toch nog 3,5 sterren.

Arlette Vercammen 07-08-2020

Mooi, maar er ontbraken wegwijzerbordjes, waardoor ik de wandeling niet "correct" heb kunnen doen. Daarom slechts 3 sterren.