Justus Lipsiuswandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant

Start in het centrum van Overijse, het geboortedorp van Justus Lipsius. De humanist werd één van de grootste geleerden van zijn tijd. Op het Justus Lipsiusplein staat het borstbeeld van de geleerde. Ontdek tijdens de wandeling het historische centrum van Overijse en geniet van mooie vergezichten op het dorp en haar omgeving.  Ga langs kleine bosjes en mooie akkerlanden en kom voorbij het Kasteel Terdeck boven op de Venusberg. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.9 km
  • De Vuurmolen, Begijnhof 17, 3090 Overijse
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 14-02-2022

Opgelet! Bij wandelknooppunt 30 (Puttenstraat) staat het pijltje naar wandelknooppunt 35 in de verkeerde richting! Het wijst naar links in plaats van naar rechts (de steenweg oversteken en dan rechts omhoog). Vandaar allicht dat enkele wandelaars verloren gelopen zijn. Ook aan het cultureel centrum is de bewegwijzering onduidelijk.

Anonieme gebruiker 11-04-2021

Wandeling klopt niet, na nummer 30 volgen er geen plaatjes meer. We hebben de wandeling niet kunnen afwerken.

Anonieme gebruiker 11-04-2021

Très belle promenade, sauf que à un moment donné il faut traverser une prairie aves des chevaux. Heureusement il n'y avait pas trop de boue

Marc De Coninck 07-02-2021

Aanvullend op de review van Werner Knop over de paardenweide : dit stuk tussen knooppunt 301 en 302 kan je in een natte periode alleen maar doen met laarzen, want je zakt er wel 5 cm diep in de modder.

werner knop 10-01-2021

De eerste km wandel je langs centrum en dreef naast toch wel drukke baan. Eens het bos in kom je wel in een oase van rust en mooie akkers. Dat blijft zo tot de laatste km. Er is ook een stuk waar je de weide door moet met paarden. Al bij al toch mooie wandeling. Op het einde van de wandeling kan je eventueel museum De Druif bezoeken.

Kossen Lieve 07-06-2020

Een afwisseling van gezellige dorpskern en vooral landelijke omgeving met prachtige vergezichten, holle wegen, een kasteel en enkele serieuze klims (en dalen natuurlijk erna). Prachtig!

Wim Guns 16-03-2020

Mooie wandeling met veel variatie ,zowel wat uitzicht als niveau betreft ,leuk