Ruusbroecwandeling

© Lander Loeckx

Laat de drukte van de Brusselse Ring achter je en duik de stilte en het groen van het Zoniënwoud in. Je wandelt onder meer door het Arboretum Groenendaal waar je een 400-tal inheemse en uitheemse boomsoorten kan bewonderen. De wandeling dankt zijn naam aan Jan Ruusbroec, een befaamde mysticus die in 1350 de eerste prior werd van het Augustijnenklooster.
Bewegwijzering: houten paal met gekleurde kop.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.3 km
  • Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 15-08-2020

Min = de namen van de wandelwegen zijn niet leesbaar op de kaart, zowel op pc als op smartphone ! Min = de kleur van de te volgen gekleurde palen is nergens vermeld !

Anonieme gebruiker 02-08-2020

Voor deze wandeling volg je de oranje kleur op de paaltjes. Als je op de parking staat met je gezicht naar de straat, dan start je wandeling rechts. Helaas ontbreken er heel wat paaltjes onderweg en zijn veel mensen op zoek naar de juiste wandelrichting. Download dus best vooraf de route. Als je geluk hebt, zoals wij, staat er onderweg iemand aan een infostandje die je weer op weg helpt. Je wandelt 3/4 van de tijd door het zoniënwoud, heel mooi! De stilte in het bos is zalig. Onderweg kan je ook het bosmuseum bezoeken.