Schone-Eikwandeling

© Lander Loeckx

Wandel door het Zoniënwoud tussen Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode, langs soms heel oude en verrassende bomen. Op één van de boswegen kom je aan een zomereik van wel 300 jaar oud, vandaar de naam van deze wandeling.

Let op: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de houten palen met rode band. De bewegwijzering moet op sommige plaatsen nog worden aangepast naar het knooppunten traject. 


Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en het Agentschap voor Natuur en Bos. 

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.3 km
  • Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Tim Van wassenhove 31-01-2021

Parking ligt zoals al vermeld nog een eindje van de eerste houten paal met rode kop.. Half-verharde ondergrond zorgde voor een (grotendeels) heerlijk bewandelbaar pad...

Anonieme gebruiker 12-11-2020

Twee sterren owv slechte bewegwijzering, bos zelf is wel zéér mooi (bos krijgt 5 sterren). Staat nergens aangeduid welke paaltjes je moet volgen+ ontbreken ook vaak op cruciale kruispunten, plannetje in PDF niet beschikbaar blijkbaar (enkel GPX). Met gsm in de hand de wandeling 'min of meer' kunnen doen. Start ligt op 15min van station groenendaal.

Dany Van laethem 10-08-2020

De wandeling start niet echt aan het Kasteel van Groenendaal. De bewegwijzering of start bevind zich op ruim 1 km van het kasteel. Als je daar bent kan je raden welke bewegwijzering je moet volgen. Hier vind je paaltjes met gele kop, blauwe kop, rode kop en met twee gele strepen. Na lang zoeken kwamen wij erachter dat we de rode kop moesten volgen

Anonieme gebruiker 07-07-2020

Ben daar gisteren geweest. Bewegwijzering niet te vinden!

Marc Vanderlinden 24-05-2020

Mooie wandeling op brede paden.