Wandelen op het Brabants Leemplateau

© Lander Loeckx

Vanuit het centrum van Leefdaal klim je uit de vallei van de Voer, het Brabants leemplateau op. Je overziet er een prachtig, zacht glooiend lappendeken van akkers, bos, weilanden en houtkanten. Op mooie dagen kan je zelfs Leuven zien liggen. Hier en daar duik je een holle weg in. Op het einde van je tocht kom je langs de Sint-Veronakapel, de moeite om even halt te houden. Nadien neemt de Voer je langs haar tracé terug naar het centrum van Leefdaal. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 13.5 km
  • Sint-Lambertuskerk, Neerijsesteenweg/Dorpstraat , 3061 Leefdaal (Bertem)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 19-09-2021

Zeer mooie wandeling met variatie! Mooie vergezichten, langs een beekje met enorm veel padden, tussen weilanden met paarden, boerderijen, vertrekkend in een gezellige dorpskern. Wel geen gelegenheid tot het nuttigen van een drankje/hapje achteraf.

Anonieme gebruiker 25-07-2021

Prachtige wandeling langs mooie veldwegen en holle wegen. Zelfs op een zondagnamiddag weinig volk op deze route. De laatste 5km waren nieuw voor mij, ook al kennen wij deze streek goed. Een aanrader !

Anonieme gebruiker 20-10-2020

Wij deden deze wandeling op een zondag. Op het parcours wordt er veel gemountainbiket wat soms echt hinderlijk was. Ook kwamen er tot 3 keer toe crossmotors langs .... De wandeling zelf loopt langs onverharde, brede wegen, zelden een wandelpad. Er zijn wel mooie stukken en vergezichten waar we van genoten hebben.

Anonieme gebruiker 16-08-2020

een heel mooie wandeling langs verschillende holle wegen, met hier en daar nog een verscholen bunker. Mooie vergezichten en afwisselend wandelen door velden of langs boskanten. Zéér de moeite!