Doode Bemdewandeling

© Lander Loeckx

Deze wandeling laat je kennismaken met één van de mooiste groene parels in de Dijlevallei. De Doode Bemde, op een steenworp van Leuven, is één van de belangrijkste natuurgebieden in de regio en heeft de stad al vaak tegen wateroverlast beschermd. Het is er altijd op zijn minst vochtig en de Dijle treedt er regelmatig buiten haar oevers. Laarzen zijn dus geen overbodige luxe. Deze wandeling neemt je op pad door het valleilandschap, een mozaïek van kleine akkers en broekbosjes, ruigten en rietvelden, vijvers en grachten. De Dijle leidt je langs haar oevers naar de samenvloeiing met de IJse en de belangrijkste bezienswaardigheden van Neerrijse: het Kasteel van Neerijse, de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Pui, het Lindenhof en de Sint-Rochuskapel. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 5 km
  • Brouwerij De Kroon, Beekstraat 20, 3040 Neerijse (Huldenberg)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 07-12-2020

Mooie wandeling in een rustige omgeving. Wij hadden de wandeling uitgebreid met knooppunt 103. Zorg wel dat je goed schoeisel draagt, want langs de Dijle kan het glibberig zijn.

Erik Arfeuille 15-07-2020

Dit is ongetwijfeld een 'Must Do' wandeling in de buurt van Leuven. De natuur hier is prachtig. Op het eind komt er een klim, dus je kan eventueel overwegen om de wandeling in omgekeerde volgorde te doen.

Anonieme gebruiker 22-05-2020

Mooie wandeling in prachtige natuur