Kleuddewandeling

© Lander Loeckx

Wandel langs de kronkelende straatjes van Zemst-Laar en maak kennis met figuren zoals heksen, spoken en de mysterieuze ‘Kleudde’. Een fictieve figuur uit de Vlaamse folklore dat hier huist in de moerassen, bossen en heide. In de middeleeuwen verdienden leurders een centje bij met het vertellen van spookverhalen, legendes en sagen. De bossen en heiden van Laar waren dan ook de ideale plaatsen om zich in te leven in die verhalen en fantasieën. Je wandelt langs een mysterieuze steen. Een Keltische offersteen? Een grenssteen? We weten niet waarvoor de merkwaardige steen, die in 1930 opgegraven werd, heeft gediend. Hoe dan ook  vonden de inwoners de ‘Halve steen’ interessant genoeg om hem op een sokkel te plaatsen. 

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. de knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door de gemeente Zemst. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.8 km
  • St. Engelbertus en St. Bernarduskerk, St. Bernardusstraat , 1980 Zemst-Laar
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Walter Mombaerts 06-02-2021

Leuke wandeling met inderdaad veel verharde wegen maar deze periode welkom 😃. Het moet niet altijd modder zijn hé.

Hilde De laet 06-12-2020

Redelijk veel op asfaltwegen. Wel mooie zichten.

Anonieme gebruiker 25-07-2020

Het wandelpad is bewegwijzerd met zeshoekige borden met de naam van het pad.Kleuddepad.Mooie wandeling met veel natuur en groen.