Gravenboswandeling

©

De Gravenboswandeling start aan de Lourdesgrot die gebouwd is in 1952 door 12 leden van de jeugdbeweging KAJ. Monseigneur Cardijn kwam de grot in 1954 inwijden. Nog altijd komen er mensen in alle rust bezinnen of bidden. Wandel langs het ’s Gravenkasteel, groots, sierlijk en omringd door water en een 80 hectare groot domein. Het Gravenbos rondom het kasteel is een beschermd natuurgebied met een voor de regio belangrijke populatie van kamsalamander. 

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.1 km
  • Lourdesgrot, Westvaartdijk 16-68, 1860 Grimbergen
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Raf Hinderdael 01-02-2021

Deze wandeling is in totaal niet bewegwijzerd (noch knooppunten, noch aparte bordjes). Het is op basis van het uitgedrukt plannetje een zoektocht. Daarenboven loopt een groot gedeelte langs drukke banen. Absoluut geen aanrader.

Anonieme gebruiker 14-01-2021

Indien het dagen tevoren geregend heeft, kan je best 'lieslaarzen' aantrekken. Sommige stukken zijn amper door te komen / te waden in diepe modder en geen mogelijkheid om uit te wijken of je ergens aan vast te grijpen. Sommige stukken moeten, volgens mij, weken drogen om begaanbaar te zijn. Route is supermooi en bij droog weer zeker een aanrader