René Mertenswandeling

© Lander Loeckx

Vertrek op het kerkplein van Essene voor een wandeling in de streek van heemkundige en folklorist René Mertens. Wandel langs de grasvelden in de Assestraat waar schapen door een bordercollie worden bijeengedreven en stop in het Whisky House voor een echte whisky tasting. Bezoek zeker De Montil beeldentuin met een wonderbaarlijke verzameling beeldhouwwerken. Actueel, expressief werk van onder meer George Grard, Roel D’Haese, Bernar Venet en Thomas Houseago. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.4 km
  • Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingenkerk, Kerkplein 1, 1790 Essene
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 27-02-2022

niet echt spectaculair maar best een leuke wandeling , rustig ,ook langs de verharde wegen ,maar zoals op vele plaatsen zijn de onverharde wandelwegen stuk gereden door de mountainbikers en hierdoor modderig en na een regenperiode moeilijk door te komen

Anonieme gebruiker 20-12-2020

Fijne wandeling doorheen een mooi landschap. De schapenhoeder met zijn Bordercollie aan het werk gezien. Een aantal smalle paadjes wordt tevens door mountainbikers gebruikt, daar is het dus even opletten. Duidelijke bewegwijzering. Komt de wind uit het ZZW, zoals vandaag, dan moet je helaas het "geraas" van de E40 erbij nemen. Toch een aanrader.