Molenbeekwandeling

© Lander Loeckx

In het waterrijke Londerzeel kan je wandelen langs de vallei van de Grote en de Kleine Molenbeek. Vertrek aan ’t Leireken, een tot taverne omgevormd stationsgebouw. Vooraan het stationsgebouw staat een opmerkelijke eersteklas treinwagon uit 1935. De Molenbeekwandeling geeft je de mogelijkheid om het rijke cultuurhistorische erfgoed en de gevarieerde fauna en flora van de regio te ontdekken. De route neemt je mee naar het Kasteel van Diepensteyn met de befaamde stoeterij voor rasechte Brabantse trekpaarden. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.7 km
  • Brouwerijstraat 29, 1840 Steenhuffel (Londerzeel)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 14-12-2020

Mooie wandeling door de natuur. Spijtig genoeg 2de deel via een lange drukke weg met een fietspad. . ..Wandelwegen waren perfect aangeduid.

GILBERTE DE BLOCK 15-06-2020

In het begin een mooie , rustige wandeling door de natuur. Daarna ging de weg over verharde wegen en spijtig genoeg moesten we een lange baan doen, op het fietspad en waar veel lawaai was van het verkeer. Bij onze aankomst hadden we ook de pech dat taverne ' t Leireken en café 't Exuus gesloten waren om onze dorst te lessen. Toch genoten van de wandeling en het zonnetje.

Anonieme gebruiker 23-12-2019

Op zich een mooie wandeling, maar het is spijtig dat een groot deel langs verharde wegen, gewestwegen en fietspaden verloopt.