Oxdonkwandeling

© Lander Loeckx

Start aan de Zenne voor een tocht door het gehucht Oxdonk. Je komt al snel langs de gedempte Echelput waar de inwoners zich vroeger lieten behandelen met bloedzuigers. Die zouden helpen tegen een te hoge bloeddruk. De heide van Hoksdonk – of Oxdonk – was lang een onontgonnen gebied met bossen, heiden, putten en poelen. Je dwaalt door de natuur van het Bos van Aa tot aan het kasteeltje het Koningsteen. Ooit was dit het jachtdomein van de Hertogen van Brabant, vandaag een seminarie- en trainingscenter. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.7 km
  • Oxdonkstraat 168, 1880 Kepelle-op-den-Bos
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Rosine Van Hemelryck 07-09-2021

Het eerste bordje staat pas ter hoogte van de Oxdonkstraat 162. Oppassen dus want 168 is privé, ook de parking. Ik begrijp niet dat iemand hier deze wandeling saai noemt. Natuurlijk ben je op het platteland maar het landschap is best afwisselend. Ik vond het een prachtige wandeling en vooral de stilte in het eerste deel was zo mooi.

Anonieme gebruiker 10-01-2021

Mooie rustige wandeling tussen de velden. Wel 1 waarschuwing : het stuk tussen knooppunt 805 en 339 is (tenzij het lang heel droog geweest is ) TOTAAL NIET BEGAANBAAR ZONDER LAARZEN of met een kinderwagen. Het is één modderbrij. Het zou goed zijn indien er bij de routes wordt aangeduid ( nu staat er enkel of de wegen al of niet verhard zijn).

Anonieme gebruiker 29-11-2020

Teleurstellend. Nooit het gevoel dat je in de volle natuur aan het wandelen bent. Erg saai landschap, met vooral zicht op huizen en achtertuinen. Neen.

Valerie Winderickx 29-11-2020

Mooie wandeling tussen de velden, zeer rustig enkel spijtig dat het eerste padje vlak aan de bos bijna volledig is stuk gereden door de mountainbikers waardoor je in het modder moet wandelen. Dat is minder aangenaam maar buiten dat is het een mooie rustige wandeling.

Marc Smets 06-09-2020

start eigenlijk tegenover huisnummer 162, prachtige wandeling langs paadjes en velden, soms echt geen huis te zien. enige minpunt: had best iets langer mogen zijn dan hadden we een nog mooiere zondagmiddag gehad!

Anonieme gebruiker 08-05-2020

Mooie wandeling, langs rustieke velden. Heel rustig, zeker in vergelijking met het Mechels Broek in corona-tijden.

Anonieme gebruiker 24-03-2020

Prachtige wandeling, ook voor kinderen. Minder geschikt voor rolstoelgebruikers. Zeer mooie omgeving en natuur..