Machtig Mazelwandeling

© Lander Loeckx

De Machtig Mazelwandeling toont de hoogtepunten en verrassende plekjes van het dorp Mazenzele. Startend aan de school De Knipoog, brengt de tocht je naar de Dries, een plek die destijds belang kende als verzamelplaats voor vee en ontmoetingsplaats. Vervolgens wandel je naar het natuurgebied de Kravaalvelden en het Kravaalbos. Hier ligt een vijver die ontstaan is door de winning van zandsteen.

Deze wandeling wordt aangeboden door het Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m. de gemeente.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.4 km
  • Sint-Pieters-Bandenkerk, Dorp , 1745 Mazenzele
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

GILBERTE DE BLOCK 04-04-2021

Gisteren de wandeling gedaan, en hebben ervan genoten. In het bos lag er wel een paal omver aan een ijzeren poort met hoefijzers op. We hadden de wandeling vorig jaar wel al eens gedaan.

Anonieme gebruiker 05-11-2020

vervolg: ik neem aan dat dit 's zomers een betere wandeling is. Dat dode dennenbos -waar we in terechtkwamen doordat we plaatje 70 gemist hadden, en dus verkeerd bleven lopen, is gewoonweg griezelig vies (en vervuild met blikjes en plastiek). weggetje naast eerste bos is quasi onbegaanbaar, maar zal wel beter zijn in droog seizoen. I. Ceuppens

Anonieme gebruiker 05-11-2020

Gisteren "de Machtig Mazelwandeling". Mooie streek, wandeling viel lastig uit door enorme plassen op veldwegen (gigantische sporen van tractorwielen) en doordat we door een vettig aardappelveld moesten dabben. Weggetje was verdwenen, mee omgeploegd?? vanaf nr 27 is route onduidelijk, plaatje verwijzend naar 70 klopt niet, van daaruit problemen.

rony deroo 19-06-2020

fantastische wandeling in een rustige en zeker een mooie streek maar wij hebben er de knooppunten 26 en 49 nog bij genomen en dan zit je midden in het kravaalbos en dat is zeker de moeite waard , dat is de andere wandelaars aan te raden

GILBERTE DE BLOCK 01-06-2020

Vandaag de wandeling gedaan. Superleuke wandeling met mooie vergezichten en midden in de natuur. Wij waren wel aan de kerk vertrokken en niet aan de school zoals vermeld. De vijver in het bos zijn we ook niet tegengekomen. Gaan we zeker nog eens terug doen.

Elke Heyvaert 05-05-2020

Zeer mooie wandeling. wel jammer dat er zo weinig IN het bos wordt gewandeld.

Anonieme gebruiker 27-10-2019

Super locatie voor een wandeling. Waren op het laatste stukje wel beetje mis gelopen.