Weerdse kronkelwandeling

© Lander Loeckx

Ontdek de rustgevende omgeving van Weerde, een regio waar ook Rubens graag vertoefde. Observeer watervogels aan de Weerdse visvijver of bewonder de eeuwenoude sluistoren. Charmante voetwegen brengen je naar de kronkelende Zenne. Hier kan je genieten van prachtige vergezichten. 

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. VVV Toerisme Zemst.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.9 km
  • Sint-Martinuskerk, Dorpsstraat , 1982 Weerde (Zemst)
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

HERMAN verheirstraeten 18-01-2021

Dit is wat je van een mooie wandeling mag verwachten: goed aangeduid, zeer begaanbaar (soms wat modderig maar zeker te doen), rustig en mooi, beetje dorpskern met mooie kerk (en kafeetje daar rechtover, nu jammer genoeg dicht door corona), en bovendien station vlakbij. Kan niet beter. Ja, beetje lawaai, maar dat mag niet overdreven worden.

Walter Mombaerts 17-01-2021

Reeds 2 keer op korte tijd deze wandeling gedaan. Mooi en rustige wandeling.

Anonieme gebruiker 27-11-2020

mooie rustige wandeling , ik zou zeggen zeker een aanrader voor wie graag in de natuur wandelt

Anonieme gebruiker 22-10-2020

mooie wandeling langs rustige wegen , ,spijtig van het geluid van de nabijgelegen autostrade op een gedeelte van de wandeling en het treinverkeer van een toch wel drukke lijn ,maar ondanks dat blijft het een aanrader

sonja Vanderstappen 22-11-2019

gevarieerde wandeling. begin(langs vijvers) en eind (langsheen Zenne) zijn mooi en verrassend, middenstuk minder. Weerde heeft mooie dorpskern, maar altijd wat lawaai, je zit tussen de E19 en drukke treinlijn in.