Landelijk Eppegemwandeling

© Lander Loeckx

Het landelijke Eppegem vormt het decor voor een gevarieerde wandeling in de natuur. De tocht neemt je mee langs prachtige hoeves en kasteeldomeinen, waaronder het domein Eetveld en het domein Impel. De Dorent-Nelebroek vormt overigens het leefgebied van heel wat vogelsoorten en amfibieën. 

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. VVV Toerisme Zemst. 

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.6 km
  • Sint-Clemenskerk, Zenneweg 5, 1980 Eppegem (Zemst)
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 30-03-2021

Wandeling die bijwijlen erg mooi, zeker het laatste stuk door het plaatselijke natuurgebied, maar het loop regelmatig door bewoning. Interessant zijn de verschillende historische landhuizen en kastelen die telkens met een informatiebordje worden toegelicht.

ingid Verduyn 30-08-2019

De wandeling is wel degelijk bewegwijzerd en heet 'landelijk Eppegem'.

Wilfried Rosiers 12-08-2019

Mooie wandeling langs (voor de streek) rustige wegen. Met onderweg een paar pittoreske vergezichten. Voor de laatste kilometers van de wandeling, langs de Zenne, zijn zeer mooi en zeer landelijk.

Anonieme gebruiker 05-08-2019

De beschrijving klinkt fantastisch, maar de wandeling is uiteindelijk niet zo spectaculair: een flink stuk ervan leidt langs bebouwing. Alleen het gedeelte doorheen het Broek heeft een "hoog Natuurpunt-gehalte".

Frans Pype 04-08-2019

Mooie en afwisselende wandeling.