Walgraevewandeling

© Lander Loeckx

Panorama's troef tijdens deze wandeling door het platteland rond het dorpje Vollezele, genoemd naar wijlen pastoor Aloïs Walgraeve. De vergezichten die je krijgt van op de heuvelkam ten noorden van het dorpscentrum nodigen uit om in  stilte te genieten. Je wandelt langs velden, weiden en boomgaarden door de streek van het Belgisch trekpaard. Op het dorpsplein vind je het Museum van het Belgisch trekpaard dat hulde brengt aan een rijk verleden vol trekpaarden.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.1 km
  • Sint-Pauluskerk, Bakkerstraat , 1570 Vollezele (Galmaarden)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 08-03-2021

Mooie route, met de mooiste panorama’s die het Pajottenland te bieden heeft. Parkoers meestal verhard, heel klein deel wat modderig. Meestal geen probleem met buggy. Veel gratis parking ter hoogte van de startplaats aan de kerk. Achter het museum aan de kerk is een schitterende picknick plaats.

Anonieme gebruiker 11-10-2020

Hele mooie wandeling. Gedaan op 11 oktober. Afwisselend kleine verkeersluwe asfaltbaantjes met smalle wegeltjes. De meeste hebben een grind of andere vorm van verharding zodat zelfs in tijd van veel regen het goed begaanbaar blijft. Hele mooie vergezichten en veel natuur. Een aanrader. Gaan we nog eens doen

Hendrik De Tant 22-05-2020

Wandeling gedaan op donderdag 21/5/2020, zéér warme en zonnige dag. Zeer mooi afwisselend paadjes en smalle wegen, prachtige vergezichten en vooral mooi uitzicht vanop het plateau van de Congoberg. Een aanrander en zeker voor herhaling vatbaar.